Κώστας Μιαούλης

Μια σεζόν το θρίλερ της ζωής μας

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το ατελείωτο θρίλερ με τα απίστευτα φινάλε σε κάθε ματς...επεισόδιο της φετινής ΑΕΚ.

Μετά το 1968 και την τεράστια επιτυχία του, θεωρώ πως ο Τάσος Μπουλμέτης, μπορεί ν' αρχίσει να σκέφτεται και την δημιουργία μιας ταινίας με τα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ένα ατελείωτο θρίλερ διαρκείας με πολλά... επεισόδια και τα πλέον απρόσμενα φινάλε σε κάθε αναμέτρηση. Τελειώματα αγώνων που με ελάχιστες εξαιρέσεις βρήκαν την Ένωση με ψηλά το κεφάλι και νικήτρια. Ένα μαγικό ταξίδι σε μια συγκλονιστικά μοναδική σεζόν που θα μνημονεύεται ακόμα και μετά από δεκαετίες. Μια τέτοια ταινία θα σπάσει ταμεία, όχι μόνο στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά είναι και μια υπενθύμιση για το πόσα χρωστούμενα έχει στην ΑΕΚ το ποδόσφαιρο. Αλλά μήπως και στο μπάσκετ δεν διανύουμε μια χιτσκοκική σεζόν; Ο σύλλογος ήρθε η ώρα να πάρει όσα του αξίζει.

Αγωνιστικά το ματς με την ΑΕΛ θεωρώ πως χρειάστηκε να φτάσει ως εδώ από την εκτίμηση του Χιμένεθ να προσαρμόσει το σχηματισμό του σε εκείνον της αντιπάλου. Είναι κάτι που με βρίσκει αντίθετο πάντοτε, ειδικά όταν απέναντι σου έχεις μια κατώτερη ομάδα. Αυτο ισχύει πολύ περισσότερο όταν απέναντι σου έχεις μια υποδεέστερη ομάδα σε διπλό ματς, όπου στο πρώτο σε έχει κερδίσει. Η κόπωση είναι κάτι που σίγουρα έχει επηρεάσει τους παίκτες της ΑΕΚ. Κυρίως η πνευματική διαύγεια. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια, μετά από τόσο φορτωμένη και επίπονη σεζόν. Γι' αυτό και η δουλειά του προπονητή είναι να βρει ιδέες ώστε τώρα στο φινάλε, η πνευματική κόπωση να μην κοστίσει.

Ξέρω πως αυτή η γκολάρα του Λάζαρου, χάλασε πολύ κόσμο απόψε. Θεωρώ πως πλέον οι ποδοσφαιρικοί λογαριασμοί θα ξεκαθαρίσουν στον τελικό μεταξύ των ομάδων που πρέπει. Το λέω και το γράφω με κάθε σεβασμό απέναντι στην ΑΕΛ που έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και ίσως το χρονικό σημείο που λύγισε να ήταν και άδικο για την προσπάθεια που έκανε στα δύο παιχνίδια. Θυμίζω επίσης πως είχα τονίσει πως η ρεβάνς με την ΑΕΛ δεν θα είναι καθόλου εύκολη, όπως τελικά και συνέβη.

Πολλοί μιλούν για τύχη της ΑΕΚ. Συμφωνώ απόλυτα με την ατάκα του Μανόλο, πως τύχη έχουν οσοι δουλεύουν. Η Ένωση φέτος έχει καταθέσει ψυχή, αλλά και μπόλικες ώρες ποδοσφαιρικής εργασίας για να πετύχει τα φετινά κατορθώματα. Μέσα από αυτή τη δουλειά έχει αποκτήσει και το απαραίτητο μέταλλο, ώστε να έχει την καρδιά και το κουράγιο να πετυχαίνει τόσο καθοριστικά γκολ στο τέλος των αγώνων. Κι αυτό είναι έργο του Μανόλο και των παικτών. Την Κυριακή όλοι ΟΑΚΑ για το πρώτο μεγάλο γιορτινό πάρτι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x