Κώστας Μιαούλης

Μήνυμα ερχομού καλής μαγιάς στην ΑΕΚ από Γιούση, αλλά χρειάζεται πάντοτε μέτρο

Με αφορμή τον 18χρονο μεσοεπιθετικό, ο Κώστας Μιαούλης επισημαίνει στο sport-fm.gr πως η ΑΕΚ δουλεύει για να έρθουν κι άλλοι σαν αυτόν, αλλά και την προσοχή που χρειάζεται πάντοτε ειδικά στην Ελλάδα.

Ξέρω πως η εμφάνιση του νεαρού σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού στους Ενωσίτες και φυσικά άρεσε και σε μένα.

Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ που στηρίζεται στο ελληνικό στοιχείο, πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της να βγάλει δικά της παιδιά. Άλλωστε από τότε που ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό το ζήτημα.

Αρχικά ήταν ο Γαλανόπουλος και τώρα από ορισμένα παιδιά που έρχονται από την μικρότερη ομάδα, περιμένουμε όλοι να κάνουν την εμφάνιση τους, νέα φιντάνια για να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα.

Το ευτύχημα γι’ αυτούς είναι πως τούτη τη στιγμή, υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει με τις Ακαδημίες και μάλιστα σε μεγάλο μέρος της καριέρας του. Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να έχει πολλά στραβά και πολλά καλά, αλλά τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα είμαι βέβαιος πως δεν θα αδικήσει κανέναν. Κι αν όποτε δίνεται η ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά, όπως ο Γιαννούτσος, ο Γιούσης, ο Βλαχομήτρος ή ο Πάρης Μπάμπης να παίξουν θα πρέπει ν’ αρπάζουν τις ευκαιρίες αυτές από τα μαλλιά.

Το ζήτημα είναι πως και ο κόσμος της ΑΕΚ, που θα πρέπει να διαχειριστεί το ενθουσιασμό του, όπως και ο Τύπος, οφείλουν να παραδειγματιστούν από το τι συνέβη σε περιπτώσεις άλλων συλλόγων, ώστε να μην γίνουν τα ίδια σφάλματα. Πιστεύω πως η Ένωση έχει το κατάλληλο περιβάλλον και τους ανθρώπους για να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά των νεαρών παικτών σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως και οι οπαδοί, όπως και ο Τύπος οφείλουν να διαχειρίζονται τέτοιες περιπτώσεις, όπως η σημερινή του Γιούση με το κατάλληλο μείγμα ενθουσιασμού, αλλά και ψυχραιμίας.

Σε άλλες χώρες μια τέτοια εμφάνιση ενός νεαρού παίκτη, σε αγώνα, είτε Κυπέλλου, είτε Λιγκ Καπ (όπου υπάρχει), είτε ακόμα και πρωταθλήματος θα γινόταν δεκτή με θετικότατα σχόλια, αλλά παντού πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο. Για όλους τους ποδοσφαιριστές, σε αυτή την ηλικία, η συνέπεια και η συνέχεια (κυρίως αυτή) είναι που μετράει. Από τη στιγμή που σε όλους τους τομείς η ΑΕΚ θέλει να χτίσει ένα προφίλ που να συμβαδίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη, όλοι όσοι περιβάλλουν την ομάδα, οφείλουν να αντιμετωπίζουν κάθε τέτοια περίπτωση, με την δέουσα ψυχραιμία.

Το παλικαράκι απόψε έδειξε πως έχει σπουδαία στοιχεία και μπορεί. Για να παίξει βασικός ακόμα και σε αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα, σημαίνει πως ήταν η κατάλληλη ώρα. Όμως για όλα τα πράγματα, ειδικά σε αυτή την ηλικία, είναι αναγκαίο να συγκρατείται ο ενθουσιασμός και να περιμένουμε υπομονετικά την συνέχεια για να μην γίνει ζημιά. Όπως συνέβη με πολλές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών όπου ο ενθουσιασμός έγινε ανυπομονησία και βιασύνη και τελικά οι παίκτες αυτοί, που είχαν υποσχεθεί πολλά, δεν είχαν ανάλογη εξέλιξη. Οι Ενωσίτες ας φανούμε ψύχραιμοι και υπομονετικοί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x