Κώστας Μιαούλης

Μήπως καλύτερα εξτρέμ αντί για άλλο φορ στην ΑΕΚ;

Ο Κώστας Μιαούλης αισθάνεται μετά την εικόνα των δύο φιλικών πως μάλλον ένας εξτρέμ και λιγότερο ένας επιπλέον φορ, είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει περισσότερο ανάγκη αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ.

Στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, όπου ακόμα δεν μπορεί να υπάρχει μια κατασταλαγμένη εικόνα, πάνω στις ανάγκες σου, είναι δυνατό να υπάρξει αλλαγή στις προτεραιότητες. Αν για παράδειγμα ο τραυματισμός του Βράνιες ήταν σοβαρότερος, θα μπορούσε να προκύψει θέμα ακόμα και με την απόκτηση ενός ακόμα στόπερ, με δεδομένο πως και ο Λαμπρόπουλος βρίσκεται εκτός μάχης. Αν προέκυπτε κάποια πώληση, επίσης θα άλλαζαν τα δεδομένα και θα αναγκαζόταν η Ένωση να πάρει παίκτη στη θέση από όπου θ’ αποχωρούσε ο παίκτης.

Όσα θα γράψω πιο κάτω δεν έχουν να κάνουν με οικονομία ή με αβάντα σε κάποιον για μην ξοδέψει χρήματα η ΑΕΚ. Άλλωστε δεν θα ισχυριστώ πως δεν χρειάζεται και κάτι ακόμα η Ένωση ποιοτικά, αλλά αίσθηση μου είναι πως χρειάζεται έναν σε διαφορετική θέση απ’ αυτή που περιμέναμε, ειδικά αν η κατάσταση με τον Πατίτο, δεν αφορά μόνο τον τραυματισμό του, αλλά την γενικότερη διάθεση του ν’ αγωνιστεί.

Μπορεί τουλάχιστον μέχρι τον χειμώνα να πορευθεί με αυτές τις λύσεις που έχει στην επίθεση; Νομίζω πως η απάντηση είναι εύκολη. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις λύσεις για την επίθεση της και μάλιστα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, με τον Γιακουμάκη να πείθει και με τον Αλμέιδα να μην έχει καμία όρεξη για συζήτηση, ώστε ν’ αποδεσμευτεί, πιστεύω πως μπορεί να βγει η χρονιά, τουλάχιστον μέχρι το μέσον.

Ο Πορτογάλος αν είναι καλά, δεν μπορεί να κάνει τόσο άσχημη χρονιά όσο πέρσι. Από την άλλη ο Γιακουμάκης με πείθει πως μπορεί να σταθεί σαν πρώτη λύση. Άλλωστε το γκολ το έχει εύκολα, αρκεί να παίρνει την μπάλα, από μια ομάδα που έχει σίγουρα όλα τα φόντα να εμφανιστεί πιο παραγωγική.

Από την άλλη εκείνη η θέση που προβληματίζει ακόμα και που χρειάζεται μια επιπλέον λύση, αν θεωρήσουμε μάλιστα πως ο Κλωναρίδης θα λογίζεται και θα παίζει ως δεύτερος επιθετικός είναι αυτή των εξτρέμ. Άλλωστε και σε ένα μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους του χθεσινού φιλικού ο Κλωναρίδης δεν φάνηκε από τα άκρα και πιστεύω πως δεν πρέπει να χαραμιστεί εκεί. Με αυτά τα δεδομένα και με τον Πατίτο να μην είναι ακριβώς και 100% προσηλωμένος στην Ένωση, πιστεύω πως η ΑΕΚ θα πρέπει ν’ αναζητήσει κάτι ακόμα για τα άκρα, αν σκοπεύει να κάνει μια επιπλέον μεταγραφή.

Τώρα αν επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να καλύψει πολλές θέσεις της επίθεσης και να μην είναι μόνο εξτρέμ, αυτό θα ήταν ιδανικό. Αίσθηση μου είναι πάντως πως η ΑΕΚ περισσότερο από κάτι επιπλέον στην επίθεση, θέλει έναν επιπλέον ακραίο.

Ο Λιβάγια θέλει τον χρόνο του και θεωρώ πως θα ταιριάξει τελικά στο στιλ της Ένωσης και επίσης είναι και μέσα στις προδιαγραφές που θέλει ο Μανόλο. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί έναν ποιοτικό παίκτη ακόμα στα πλάγια, που θα ήταν περίπου στα χαρακτηριστικά του Τρίστασον, που ξαναγράφω πως μαζί με τον Κλωναρίδη, έκλεψε άμεσα τις καρδιές των φίλων του Δικεφάλου.

ΥΓ: Κάτι που ήθελα να επισημάνω είναι η επιλογή των αντιπάλων για τα φιλικά προετοιμασίας. Θα ήταν προτιμότερο στο μέλλον η Ένωση να κλείσει πιο δυνατά τεστ, με ομάδες που τουλάχιστον προσπαθούν ή παίζουν κανονικό ποδόσφαιρο, παρά να ρισκάρει την σωματική ακεραιότητα των παικτών της, αγωνιζόμενη απέναντι σε ομάδες που βλέπουν τα φιλικά ως...τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x