Κώστας Μιαούλης

Να είναι ΑΕΚΑΡΑ στο πρόγραμμα βουνό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πρόγραμμα φωτιά που έχει τις προσεχείς 38 ημέρες η Ένωση με το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της και για σχολιάζει τα όσα έγιναν το πενθήμερο που πέρασε.

Η εβδομάδα ήταν δύσκολη, αλλά όλα μπήκαν σε τάξη. Πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην ομάδα, οφείλουν να έχουν το μυαλό τους μόνο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και πουθενά αλλού. Θεωρώ πως ο Μελισσανίδης, ακόμα και στον παίκτη που ο κόσμος αγαπάει να συγχωρεί τις απερισκεψίες του (ίσως όχι σε μεγάλο βαθμό αυτή τη φορά, τουλάχιστον ακόμα), ξεκαθάρισε πως δεν θα παίξει κανένα παιχνίδι των μάνατζερ.

Αυτά μπορούν να τα κάνουν ατζέντηδες σε άλλους συλλόγους, όχι όμως και στην Ένωση όπου κουμάντο κάνει η διοίκηση και ο προπονητής, όποιος και αν είναι. Δεν περισσεύει φαγητό για τους… καρχαρίες. Ο Βράνιες μπορεί να είχε συνηθίσει ν’ αλλάζει ομάδες όσο συχνά αλλάζει πουκάμισα, όμως στην ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη βρήκε τον μάστορα του.

Θα θυμάστε πως σας είχα προϊδεάσει, πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, πως όσοι δεν έχουν 100% συγκέντρωση στις υποχρεώσεις τους με την ομάδα, δεν θα έχουν θέση στην ενδεκάδα. Ο Χιμένεθ με το να αφήσει εκτός τον Βράνιες, επιβεβαίωσε εκείνη την αίσθηση που είχαμε. Επιπλέον είχαμε χτυπήσει καμπανάκι για την επικινδυνότητα του ματς. Και σε αυτό πέσαμε μέσα.

Το παιχνίδι του Σαββάτου έχει ιδιαιτερότητες που όλοι καταλαβαίνουμε σε μια ακόμα έδρα που η ΑΕΚ δεν είναι ευπρόσδεκτη. Το καλό είναι πως η Ένωση για οποιαδήποτε διοργάνωση έχει μάθει να περνάει νικηφόρα από αυτό το γήπεδο. Τα πάντα εξαρτώνται από το πρώτο γκολ. Ένα ανάλογο ξεκίνημα με το Αγρίνιο, θα ξεκλειδώσει την πόρτα για μια απλή νίκη.

Η ΑΕΚ οφείλει να ανοίξει με επιτυχία το πρόγραμμα κόλαση των 38 ημερών. Φυσικά μιλάμε για μια τεράστια δοκιμασία των αντοχών της ομάδας, έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά και από την κλήρωση με τον Ολυμπιακό. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία πως θα υπήρχε ξανά δύσκολη κλήρωση νωρίς-νωρίς για τους «κιτρινόμαυρους», απλά θεωρούσα πως ίσως έπεφτε ΠΑΟΚ.

Γενικώς η τύχη τα φέρνει πολύ βολικά για την ομάδα του Ιβάν τα πράγματα, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα. Το στοίχημα της Ένωσης είναι να μπορέσει να βγάλει με όσο το δυνατόν, ως προς το πρωτάθλημα, λιγότερες απώλειες το βαρύ πρόγραμμα που θα έχει ανάμεσα εξαιρετικά απαιτητικά νοκ-άουτ παιχνίδια πρώτα για το Κύπελλο και μετά και για το Europa League.

Στα μεταγραφικά θεωρώ πως αν χρειάζεται κάτι άμεσα, αυτό έχει να κάνει με την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί στην φυσική του θέση τον επόμενο καιρό τον Μπακάκη, δεν μπορεί να βγάλει όλα τα ματς ο Γκάλο. Αυτόματα, δημιουργείται η ανάγκη για την απόκτηση ενός back-up του Λόπες, τουλάχιστον για το 4-2-3-1. Ακόμα και σε δύο-τρία ματς, πιο βατά, να δοθούν ανάσες στον αριστερό οπισθοφύλακα της ΑΕΚ, θα είναι σημαντικό. Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα έχουμε επισημάνει πως αυτή η μεταγραφή φαίνεται να καίει περισσότερο τον Χιμένεθ και θεωρώ πως έχει δίκιο να ζητά κάτι ακόμα στα αριστερά της άμυνας.

Θα υπάρξουν μάχες σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα που θα κερδίσουμε, θα φέρουμε ισοπαλία, προφανώς και μπορεί να χάσουμε. Αυτό που θέλω να δω από την ΑΕΚ είναι το πείσμα και την αυταπάρνηση που είχε και στον πρώτο γύρο. Να ξέρω πως σε κάθε ένα από τα 90΄ των αγώνων που θα δώσει η Ένωση, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Έχουν αποδείξει φέτος πως μπορούν πολλά. Και ακόμα περισσότερα απ’ όσα μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x