Κώστας Μιαούλης

Νίκη ορόσημο για 90% πρόκριση της ΑΕΚ στους «32» και το βάθος του πάγκου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης και για το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ, που ήδη δοκιμάζεται και πετυχαίνει με βάση όσα είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Η αδημονία για το επόμενο ματς θα αποτελέσει ένα συναίσθημα που θα μας κυριεύει σε μόνιμη βάση για την φετινή ΑΕΚ. Ειδικά για τα ματς όπου η Ένωση θα παίζει με τον κόσμο της στο ΟΑΚΑ θα υπάρχει για κάθε παιχνίδι μια γλυκιά προσμονή. Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι πίσω μας, αλλά πάντοτε μέσα στο μυαλό μας για το τι είναι ικανή να κατορθώσει η Ένωση φέτος. Μαγικές μέρες και στιγμές κι επιμένω πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Ακόμα δεν έχουμε δει ούτε τα μισά απ’ όσα αυτή η παρέα παικτών μπορεί να πετύχει φέτος. Κι αν υπάρχουν παίκτες που θα λείψουν, όπως ο Σιμόες, ο Λόπες και ο Γκάλο, υπάρχει κόσμος να καλύψει τα κενά τους. Και νέο αίμα για να παίξει αριστερά. Η ΑΕΚ ποντάρει στους Έλληνες για να τους εξελίξει και να τους βελτιώσει.

Θα είναι σίγουρα μια δοκιμασία για το ρόστερ της ΑΕΚ στο επόμενο διάστημα. Όμως δεν ανησυχώ, γιατί η ΑΕΚ έχει κόσμο στον πάγκο ή αν θέλετε η πληθώρα παικτών της δίνει την πολυτέλεια ν’ αφήνει ποδοσφαιριστές στον πάγκο που μπορούν να έλθουν ξεκούραστοι και να κάνουν την διαφορά. Όπως έγινε κόντρα στον Ολυμπιακό ο Λιβάια που άλλαξε το ματς, όπως συνέβε με τον Κροάτη και τον Χριστοδουλόπουλο στο Περιστέρι με τη Λαμία, όπου ο ένας κέρδισε το πέναλτι και ο άλλος σκόραρε, όπως έγινε με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, όπου Μπακασέτας και Αραούχο έβαλαν γκολ ερχόμενοι από τον πάγκο. Όπως έγινε και στη Ριέκα με τον Μπακασέτα που μπήκε στο ματς και κέρδισε το φάουλ για το νικητήριο γκολ. Όποιος έρχεται από τον πάγκο προσφέρει κι αυτό αναδεικνύει το βάθος του φετινού ρόστερ. Όταν θα μπουν οι τραυματίες, αλλά και ο Κονέ ή όταν βρουν ρυθμό ο Τρίστασον και ο Πατίτο, θα δούμε το πραγματικό μέγεθος του ρόστερ της ομάδας.

Το ματς που έρχεται με την Αούστρια θα είναι άλλος ένας αγώνας που η ΑΕΚ μπορεί να προοδεύσει και να δώσει συνέχεια σε αυτό το εκπληκτικό σερί των εννέα αήττητων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις μετά τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό το ματς, όπως και όλη η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια για μένα είναι το ίδιο ή ίσως λίγο πιο σημαντική απ’ όσο το ίδιο το πρωτάθλημα. Η Ένωση πρέπει να μαζέψει όσο περισσότερους πόντους γίνεται, οφείλει να ξαναφτιάξει την βαθμολογία της και είναι υποχρεωμένη να αξιοποιήσει την μεγάλη ευκαιρία που εκείνη δημιούργησε μετά τη μεγάλη νίκη στην Κροατία.

Το όνειρο για πρόκριση στους «32» του Europa League που θα σημάνει ακόμα περισσότερα κέρδη από κάθε άποψη (οικονομική, βαθμολογική, πρεστίζ) μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Με νίκη και έξι πόντους η Ένωση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει την 2η θέση στον όμιλο της. Κάθε ματς αποτελεί μια νέα πρόκληση, κάθε αγώνας θα είναι μια γιορτή. Ένα ακόμα γνήσιο ποδοσφαιρικό πάρτι αναμένεται να στηθεί απόψε στο ΟΑΚΑ. Όσο για εκείνους που σήμερα χάρηκαν για το ανούσιο πρόβλημα που δημιούργησαν με το προσωρινό θέμα που δημιούργησαν για το παραχωρητήριο της «Αγίας Σοφιάς», ξέρουν κι οι ίδιοι πως πρόκειται για ένα τυπικό θέμα. Τα έργα προχωρούν κανονικά και θα συνεχιστούν. Οι ήττες που ήδη έχουν υποστεί σε νομικό επίπεδο, είναι εξίσου φαρμακερές με αυτές που γνωρίζουν οι σύμμαχοι τους εντός γηπέδου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x