Κώστας Μιαούλης

Μια αναμενόμενη βάσει συνθηκών γκέλα για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τους δύο βαθμούς που άφησε η Ένωση στην Τρίπολη, για ένα ματς που δεν σηκώνει και πολλή συζήτηση λόγω αγωνιστικού χώρου και συνθηκών.

Με δεδομένο πως οι δύο ομάδες θα έπρεπε να διαθέτουν... υδατοσφαιριστές για να σκοράρουν σε μια τέτοια αναμέτρηση με τέτοιο αγωνιστικό χώρο, με μια σχετική ευκολία, μάλλον το ισόπαλο 0-0, είναι το πιο νορμάλ αποτέλεσμα. Σε ένα παιχνίδι, που για να είμαστε σωστοί, ίσως και λόγω και του δοκαριού, ο Αστέρας είχε τέσσερις καλές στιγμές και η ΑΕΚ δύο με τρεις, αν βάλεις τις δύο αποκρούσεις του Τσιφτσή σε Μάνταλο και Τζαβέλλα και μια γρήγορη έξοδο που έκλεισε τον Άμραμπατ.

Η Ένωση για να ξεκινήσουμε με τα πριν του ματς, επικαλείται δύο αιτήματα του Βασίλη Δημητριάδη, να μην διεξαχθεί το ματς, αλλά με μάλλον λάιτ τρόπο. Το γεγονός πως αυτή η ενημέρωση ήρθε αφού τελείωσε το παιχνίδι και δεν βγήκε μια ανακοίνωση για να κάνει φασαρία η ΑΕΚ που την έβαζαν να παίξει με αυτές τις συνθήκες και όχι πριν, αναδεικνύει και το πόσο μεγάλη ήταν η πίεση στον Καραντώνη, που με ευκολία έδειξε άσπρη βούλα στη φάση του 14’ αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ και τον ίδιο, το VAR τον έσωσε.

Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες μπήκαν να παίξουν κάτω από αυτές τις συνθήκες στο γήπεδο, ήταν δύσκολο να υπάρξει νικητής, παρά μόνο από κάποια στημένη μπάλα ή από κάποιον αστάθμητο παράγοντα. Από άποψη προσπάθειας, αφού πραγματική αξιολόγηση σε ένα τέτοιο ματς δεν μπορείς να κάνεις για απόδοση παικτών, πάλεψε πολύ ο Άμραμπατ και ο Μάνταλος, ο Τσιντώτας βρέθηκε σε πολύ καλό απόγευμα και κράτησε το μηδέν, ενώ και ο Σιμόες κάλυψε πολλούς χώρους. Δίχως όμως τον Αραούχο να μπορει να τροφοδοτηθεί σωστά και με τον Τσούμπερ να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι του σε τέτοιο γήπεδο, η Ένωση είχε ήδη πολλά μείον. Σε αυτά συνυπολογίστε και το γεγονός πως δύο σημαντικές αλλαγές από τον πάγκο, ο Λιβάι Γκαρσία και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν ήταν διαθέσιμοι.

Ο Γιαννίκης προσπάθησε να φέρει το ματς σε μια οδό που να μπορεί να βγάλει φάσεις, φέρνοντας πολλές στιγμές τον Άμραμπατ που πάλευε κοντά στον Τσίνο. Ο Μαροκινός έδωσε πολλές μάχες, έδωσε και έφαγε πολύ ξύλο από τους αντιπάλους του και ούτε εκεί είδαμε τον Καραντώνη, να είναι απολύτως σωστός με τις κάρτες. Στο τέλος της ημέρας το 0-0 έμεινε και αυτό που μένει να καταγραφεί είναι πως σε μια έδρα που ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πήραν διπλό, η Ένωση άφησε δύο βαθμούς.

Στα άλλα ματς της ημέρας, θεωρώ πως η επικράτηση του ΠΑΣ απέναντι στον Βόλο με τον τρόπο που ήρθε, αποτελεί τρίποντο εδραίωσης στην εξάδα και πραγματικά η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είναι άξια συγχαρητηρίων για την ανθεκτικότητα και την επιμονή που δείχνει σε όλα τα ματς. Από την άλλη και ο Ιωνικός αναλογικά με τα κυβικά του δείχνει πως αποτελεί ένα πολύ σκληρό καρύδι και όχι μόνο δεν είναι φαβορί για πτώση, αλλά μετά τον πρώτο γύρο, βρίσκεται σε θέση ισχύος για παραμονή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x