Κώστας Μιαούλης

Μέχρι πού (θα) το πάει ο φετινός Άρης;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Άκη Μάντζιου, στο Ηράκλειο, για την τεράστια συγκομιδή του, αλλά και για το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζουν οι «κίτρινοι».

Πώς θα το ξεκινήσω; Σκέφτομαι τα ρεπορτάζ της πρώτης καραντίνας, αλλά και της αρχής του καλοκαιριού, με τον Αλέξη Σαββόπουλο να εμφανίζει την κατάσταση ως είχε τότε, με σημαντικές αποχωρήσεις από την ομάδα, αλλά και τον προβληματισμό για το πώς θα πάει η εκκίνηση της σεζόν. Ο Άρης όχι μόνο κράτησε αρκετούς από τους σημαντικούς κρίκους την περσινής επιτυχημένης πορείας, αλλά έβαλε στην μηχανή του πολλούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και ενώ έχει εκκρεμότητα ακόμα ενός παιχνιδιού για να τον κλείσει, με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης απέχει πέντε βαθμούς από την συνολική του περσινή συγκομιδή που τον έβαλε στην εξάδα. Πέραν πάσης αμφιβολίας ένα επίτευγμα μοναδικό, ενώ ακόμα έχει μπροστά του 14 ματς να δώσει για την κανονική περίοδο.

Μπορεί πολύ να πίστεψαν πως ο Άρης θα ξεφουσκώσει. Αυτό λένε όλοι από αγωνιστική σε αγωνιστική, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει για την ώρα. Με μια άμυνα πολύ συμπαγή, με την ομάδα να βγαίνει πάντοτε συντεταγμένα στην ανάπτυξη της, με κύριους κρίκους στην αλυσίδα του κέντρου, τον καταπληκτικό Σάσα και τον εξαιρετικό Ματίγια, αλλά και τον Τζέγκο που έχει δώσει πάρα πολλά με την άφιξη του στην ομάδα των «κίτρινων» ο Άρης, πέρα από βαθμολογική συγκομιδή, αυτή τη στιγμή στο δικό μου μάτι, η ομάδα του Μάντζιου, καταθέτει κάθε αγωνιστική και ένα πολύ ωραίο αγωνιστικό θέαμα. Σε τελική ανάλυση αυτό είναι που θέλει ν’ απολαμβάνει ο κόσμος.

Ο Μάντζιος ως τωρα στην καριέρα του είχε αφήσει στίγμα σε δύο ομάδες. Στον Πανθρακικό, αλλά και στη Λαμία. Τώρα το level δυσκολίας ανέβηκε. Είναι πολύ πειστικό για το αν μπορεί να τα καταφέρει σε ομάδες με μεγαλύτερες απαιτήσεις, το δείγμα που έχουμε πλέον από τον 51χρονο κόουτς. Τα προηγούμενα χρόνια με λάτιν προπονητές, με Παντελίδη, με Ένινγκ, ο Άρης παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει, παρουσιάζει μια σφιχτή άμυνα. Δέχτηκε ως τώρα, δύο γκολ από Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΣ, δηλαδή έχει οκτώ φορές κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Και μόνο αυτό είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα.

Ο Άρης όμως πέρα απ’ όλα έχει ποδοσφαιριστές που παρότι θα πίστευες, πως θα μπορέσουν να βάλουν το εγώ κάτω από το καλό της ομάδας, τα καταφέρνει. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Γκάμα, ο Μπερτόλιο, ο Ματέο Γκαρσία ή ο Μαντσίνι ακόμα αποτελούν ποδοσφαιριστές που αρέσκονται να κρατούν την μπάλα. Βάλτε καλύτερα παρελθοντικό χρόνο. Τους άρεσε. Τώρα όλοι μοιάζουν με καλοκουρδισμένα μηχανάκια, που δίνουν την μπάλα, μόλις κάνουν την ατομική ενέργεια, αυτή που χρειάζεται. Μόλις δημιουργηθεί η υπεραριθμία όλα γίνονται εύκολα, απλά και κατ’ επέκταση όμορφα. Μέχρι που μπορεί ο Άρης; Λύσεις στον πάγκο έχει, όταν έρχονται από αυτόν παίκτες όπως ο Ματέο, ο Τζέγκο, ο Μαντσίνι. Έχει γεμάτο οπλοστάσιο ο Μάντζιος. Αν αποκτήσει κι ένα σέντερ φορ, τότε θεωρώ δεδομένη την παρουσία του στην τετράδα της κανονικής διάρκειας και ίσως και λίγο παραπάνω!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x