Κώστας Μιαούλης

Ο λαβωμένος Θορ της ΑΕΚ που απέκλεισε την Ιταλία

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον άτυχο ήρωα Γιόχανσον, για τους «λίγους», που φορούν τη φανέλα της Ιταλίας και υποκλίνεται στον Μπουφόν, που λέει «αντίο» στη «σκουάντρα ατζούρα».

Ήταν συγκλονιστικά τα δύο ματς των Σουηδών με τους Ιταλούς. Από άποψη ποδοσφαίρου άθλια, αλλά σαν πάθος και δίψα για πρόκριση ήταν απίστευτα. Οι Σουηδοί κατάφεραν να γίνουν πιο Ιταλοί από τη σκουάντρα ατζούρα και προκρίθηκαν. Επιστρατεύοντας ακόμα και τις παγαπόντικες τακτικές των αντιπάλων τους, τους απέκλεισαν σε δύο ματς με ιταλικό στιλ. Τον Όλσεν να κρατάει το μηδέν και τον χαλκέντερο Γκράνκβιστ να παλεύει σαν θηρίο και να νικά την ιταλική επίθεση. Όμως εκείνος που έμελλε να κρίνει την πρόκριση, παίζοντας στα 50 από τα 180 λεπτά των δύο αναμετρήσεων ήταν ο Θόρ της ΑΕΚ. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Του αρκούσαν 33 λεπτά στο πρώτο ματς για να σκοράρει μόλις σε τέσσερα και να υπερασπιστεί με μοναδικό τρόπο το 1-0 που ο ίδιος δημιούργησε. Οι Ιταλοί τον είδαν να λυγίζει στο 17' στη ρεβάνς αλλά οι συμπαίκτες του παίζοντας και γι' αυτόν κράτησαν μια μεγάλη πρόκριση κι έστειλαν την Ιταλία εκτός Μουντιάλ, ύστερα από 60 χρόνια. Αυτή η σκουάντρα ατζούρα ήταν πολύ λίγη για να περάσει. Ο Γιόχανσον απολαμβάνει τους καρπούς της πολύ σκληρής και μεθοδικής δουλειάςτου, με την παρουσία του στην ΑΕΚ και την Εθνική Σουηδίας. Δυστυχώς όμως η ατυχία κυνηγά φέτος τους Αετούς. Όταν είδα τον Γιακομπ να λυγίζει στο 17' του αγώνα, μου ήρθε στο μυαλό ο Πετράν.

Η σκουάντρα ατζούρα είναι μια τεράστια δύναμη, μέσα στις τρεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δυστυχώς κι αυτοί όμως πλήρωσαν ακριβά την αθρόα εισροή ξένων παικτών. Παικτών που πλέον δεν είναι τα τοπ ονόματα, αφού Ισπανία και Αγγλία προσελκύουν τους κορυφαίους. Είναι όμως γεγονός αναμφισβήτητο πως οι σημερινοί παίκτες της Ιταλίας δεν κουβαλούν και δεν έχουν ανάμεσα τους προσωπικότητα. Τέτοιες όπως ο Ρομπέρτο Μπάτζο, όπως ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ή ο μεγάλος Φραντσέσκο Τότι. Αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται τώρα στην Ιταλία, ακόμα κι ο Ιμόμπιλε ή ο Ινσίνιε που δεν έπαιξε καθόλου στη ρεβάνς, είναι λίγοι για να συγκριθούν με τους τρεις που προανέφερα.

Ένα μεγάλο αντίο στον ανυπέρβλητο Μπουφόν θα ήταν προτιμότερο σε ένα Μουντιάλ. Μια μεγάλη προσωπικότητα κι ο κορυφαίος ακόμα και μέχρι σήμερα γκολκίπερ του πλανήτη δεν θα είναι παρών σε αυτό το ΠΚ. Στενοχωριεμαι γι' αυτόν και για όσους πιτσιρικάδες δεν θα τον θαυμάσουν σε αυτό το Μουντιάλ.

Άφησα για το τέλος τον αντίκτυπο που θα έχει στην ΑΕΚ αυτή η απώλεια, αν επιβεβαιωθούν τα δυσάρεστα. Έμειναν λίγοι στο κέντρο και πλέον και το 3-5-2 γίνεται δύσκολο. Τώρα δεν περισσεύει κανείς. Και τον Γενάρη οπωσδήποτε ενισχύσεις. Οι Μιλανεζοι σίγουρα γλωσσόφαγαν τον Θορ της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x