Κώστας Μιαούλης

Ο Μασούντ μπορεί ν’ αποδώσει πολλά, αν ξέρει πως τον πιστεύουν

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την περίπου βέβαιη πρώτη προσθήκη της ΑΕΚ τον Γενάρη και εξηγεί ποιο μπορεί να είναι το κρίσιμο σημείο, ώστε ο Ιρανός να βγάλει τις θετικές πτυχές του.

Αποτελεί μια μεταγραφή που δεν θα έγραφα πως διχάζει ακριβώς, αλλά αρκετοί από τους φίλους της Ένωσης, δεν είναι βέβαιοι πως πρόκειται γι’ αυτό που λείπει.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ξεκάθαρο πως εκτιμά τις δυνατότητες και τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή. Αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα του Ανδαλουσιανού, που βέβαια έχει πολλά επιχειρήματα με το μέρος του γι’ αυτή την επιλογή.

Πρόκειται για παίκτη που έχει κάτι που δεδομένης της απώλειας του Μάνταλου λείπει από την ΑΕΚ. Λείπει ο άνθρωπος που θα φτιάξει με την δική του πάσα ξεκάθαρες ευκαιρίες, ειδικά στις περιπτώσεις που ο αντίπαλος… εγκαθιστά το πούλμαν στην περιοχή του, όπως συνέβη με τον Απόλλωνα.

Ένα ακόμα επιχείρημα που μπορεί να έχει όχι μόνον ο Μανόλο, αλλά και οποιοσδήποτε είναι σύμφωνος με αυτή την κίνηση, αποτελεί το γεγονός της αμεσότητας στην προσαρμογή. Ένας παίκτης που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, θα κουμπώσει πιθανότατα πιο άμεσα με τη νέα του ομάδα, σε ένα περιβάλλον που είναι οικείο γι’ αυτόν, σαν χώρα.

Πάνω απ’ όλα μιλάμε για ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά πού έρχεται και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία, προφανώς βαραίνουν περισσότερο από τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Ιρανού. Ο Μασούντ αυτή τη φορά όμως θα βρεθεί σε μια ομάδα που διαθέτει κι άλλες σημαντικές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και τούτο έχει τη σημασία του.

Ο Μασούντ είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πάνω απ’ όλα για ν’ αποδώσει πρέπει να αισθανθεί καλά. Το πρώτο σημαντικό βήμα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ν’ απολαμβάνεις της εμπιστοσύνης του προπονητή. Ο Ιρανός ωστόσο θ’ αποδώσει πολύ καλύτερα αν διαπιστώσει πως και ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του. Αν τον πιστέψει πως μπορεί ν’ αποτελέσει το γρανάζι εκείνο που θα δώσει την επιπλέον ώθηση στην ΑΕΚ, ώστε να κόψει πρώτη το νήμα στον μαραθώνιο του τίτλου. Αν ο κόσμος του δείξει πως τον πιστεύει υπάρχει πιθανότητα να δούμε πολλά από τον Μασούντ.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ιρανός ήταν το βασικότερο γρανάζι σε μια ομάδα που περίμενε έτσι κι αλλιώς πολλά απ’ αυτόν. Στην περίπτωση της ΑΕΚ πρέπει να γίνει εκείνος που θα της δώσει τη μία έμπνευση της στιγμής για να ξεκλειδώσει ματς, σαν αυτά που ταλαιπωρούν πολύ τον Δικέφαλο στο ΟΑΚΑ, αλλά και εκτός έδρας.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε κανένα αντίκρισμα, αν ο παίκτης, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ερχόταν στην Ένωση, σαν μια λύση από τον πάγκο. Ο Μασούντ για ν’ αποδώσει, πρέπει ν’ αντιληφθεί πως υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Γι’ αυτό και ο Μανόλο, πιστεύω πως τον υπολογίζει σαν βασική επιλογή, τουλάχιστον στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Όχι πως δεν μπορεί να δώσει λύσεις και σε κρίσιμα ματς μακριά από την έδρα της Ένωσης.

Τώρα ποια αίσθηση πιστεύω πως θα προκαλέσει η παρουσία του στην Ένωση; Ο Μασούντ μου βγάζει κάτι θετικό, ξέρει για ποια δουλειά έρχεται στην Ένωση. Το βέβαιο είναι πως αν πιάσει την απόδοση που μπορεί, οι Ενωσίτες που είναι και μερακλήδες του καλού ποδοσφαίρου, θα τον λατρέψουν, γιατί μπορεί και ποιοτικά να βγάλει στιγμές πολύ μοναδικές, ο συγκεκριμένος παίκτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x