Κώστας Μιαούλης

Οι ζωές του Μανόλο δεν είναι ατελείωτες…

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το ζήτημα της χρησιμοποίησης του Λιβάγια ως αλλαγή πολυτελείας και για το θέμα, από πριν το ματς με τη Λαμία, που έχει τη διοίκηση σε αναμμένα κάρβουνα…

Η ΑΕΚ ελέω της αδυναμίας του ΠΑΟΚ αλλά και του Πανιωνίου που έχασε ένα τσουβάλι γκολ στη Λαμία, παραμένει (μόνη) στην κορυφή για 3η σερί αγωνιστική. Όμως η Ένωση στην πραγματικότητα είναι εκείνη που όχι απλά έχασε μια ευκαιρία να πάρει μεγάλο βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα, αλλά δεν την κυνήγησε καν.

Πριν προχωρήσω παρακάτω θα θυμίσω πως τόσο μετά το ματς με τη Λαμία, όσο και μετά το νικηφόρο ντέρμπι, παρά τις νίκες η στήλη έκανε κριτική στις επιλογές Χιμένεθ. Οπότε όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι προϊόν της ήττας μιας και το πράγμα μυρίζει από μακριά. Επίσης θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά αν η ήττα είχε έρθει σε ένα ματς του στιλ αυτού που έχασε ο Πανιώνιος, όπου μπήκε για να κερδίσει κι έχασε ένα καράβι ευκαιρίες. Αν χάναμε έτσι θα μιλούσαμε αλλιώς.

Το πρωί της Δευτέρας ο Κέτσε έβαλε τα πράγματα σε μια σωστή βάση όταν είπε πως ο Χιμένεθ θα φάει το κεφάλι του αν συνεχίσει να θεωρεί τον Λιβάια, αλλαγή πολυτελείας. Το ζήτημα υφίσταται εδώ και εβδομάδες. Συναδελφος που γνωρίζει καλά το ρεπορτάζ κι έχει δίαυλο πληροφοριών με τη διοίκηση μου το είχε ξεκαθαρίσει μετά την δραματική νίκη στο Περιστέρι με τη Λαμία. "Αν δεν βρει τρόπο να χωρέσει Λιβάια-Αραούχο, θα έχει θέμα ο Μανόλο" μου είχε πει. Κι αυτό είχε συμβεί πριν 15 μέρες.

Η ανατροπή στο ντέρμπι λύτρωσε την ΑΕΚ, έριξε σε εσωστρέφεια τον Ολυμπιακό και γλίτωσε τον Μανόλο προσωρινά. Περιττό ν' αναφέρω την κατάσταση που επικρατούσε γι' αυτόν στην ανάπαυλα του ντέρμπι, αλλά η είσοδος Λιβάια κι η ανατροπή τον γλίτωσαν. Μόνο που ο Ανδαλουσιανος δεν πήρε το μάθημα του, όπως γενικά δείχνει σε ορισμένα πράγματα να είναι ικανός να δώσει γροθιά στο μαχαίρι εκατό φορές και να πιστεύει πως θα λυγίσει το μαχαίρι. Για παράδειγμα το 4-3-3 με Αϊντάρεβιτς είναι συνταγή καταστροφής, αλλά και με άλλους παίκτες στα χαφ, ανάπτυξη δεν έχεις. Η ΑΕΚ έχει υποστεί επτά ήττες σε εννιά ματς που το εφάρμοσε σε μέρος ή σε όλο το ματς, αλλά ο Μανόλο το χαβά του. Το 4-3-3 θα το κουβεντιάζουμε όταν θα είναι έτοιμος ο Κονέ κι αν ο Χιμένεθ γυρίσει σαν εσωτερικό χαφ τον Μάνταλο. Ως τότε το 4-3-3 αποτελεί επιλογή αυτοκτονίας.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ κάνει κι άλλα τρελά. Είναι αδύνατο να περιμένει να βρουν ρυθμό παίκτες που κάποια στιγμή θα κληθεί να βάλει στην πορεία και να δίνει ατελείωτες ευκαιρίες σε άλλους. Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως είναι πως εξακολουθεί να μην βάζει από την αρχή Λιβάια και να κινηθεί με άξονα τη συνύπαρξη Λιβάια-Τσινο.

Η μη κάλυψη των παικτών δημόσια, αλλά και η τελείως πειραματική σύνθεση σε αγώνα στον οποίο όλη η οικογένεια και πάνω απ' όλα η διοίκηση της ΑΕΚ είχε επενδύσει πολλά, γι' αυτό άλλωστε δινόταν και πριμ για το ματς αυτό, ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα λαθών. Κι αυτό ίσως ήταν κι ένα ατόπημα που θα τον θέσει σε μεγάλη ανασφάλεια ως προς το μέλλον του.

ΥΓ: Αν είχε πάρει η ΑΕΚ τον εξτρεμ Ρομέρο, θα είχε κόψει το...κεφάλι του να τον χωρέσει ο Μανόλο; Μήπως επειδή δεν ήρθε αυτός που ήθελε ο Μανόλο, δεν θα δούμε και πότε Τριστασον;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x