Κώστας Μιαούλης

Όλα… καλά φίλοι Ενωσίτες!

Ο Κώστας Μιαούλης βλέπει από μία… εύθυμη σκοπιά, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες αγωνιστικές, συνιστά ψυχραιμία στους Ενωσίτες και περιμένει με αγωνία τη συνέχεια μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σε ένα καθαρό πρωτάθλημα, μπορεί να συμβούν πολλές ανατροπές.

Έτσι, η αποψινή γκέλα με τον Απόλλωνα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα, όταν παίζει κανονικά, χωρίς να χρειάζεται κάποια αβάντα της διαιτησίας. Τώρα, αν… όλως τυχαίως έχεις να πάρεις πέναλτι μόλις… 11 αγωνιστικές και ένας αμυντικός του Απόλλωνα απλώς βιαζόταν να… ανταλλάξει φανέλα με τον Λαμπρόπουλο, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε… στενοχωρεί. Εσύ απλώς πρέπει να… απολαμβάνεις ένα ωραίο πρωτάθλημα.

Τώρα, αν κατά τύχη εδώ και πέντε αγωνιστικές, δεν παίρνεις ούτε… σπόρι γιατί όλα πάνε στον αντίπαλο… δεν είναι και για να τα… βάφεις μαύρα. Αν την ίδια στιγμή βλέπεις τον σύμμαχο σου να έχει όλο και καλύτερες διαιτησίες (για εκείνον) δεν είναι κάτι που πρέπει να σε… ανησυχεί. Μπορεί να περιμένεις να γυρίσει το… φύλλο στο δεύτερο γύρο μήπως… πάρεις και εσύ κανένα πέναλτι. Επίσης δεν πρέπει να ανησυχείς όταν ακόμα και αυτός που… αποκαθηλώνεται, αρχίζει να έχει τουλάχιστον κανονικές πενηνταρίσιες διαιτησίες. Ούτε αυτό πρέπει να σε… προβληματίζει.

Δεν πρέπει να ανησυχείς όταν οι παίκτες σου βγαίνουν με τα πόδια στο… χέρι μετά από κάθε παιχνίδι, αφού αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Τώρα αν τους αντιπάλους τους χτυπάνε λιγότερο ή καθόλου αυτό -μάλλον- συμβαίνει γιατί… δεν έχεις κάνει καλό face control στους παίκτες που πήρες. Όπως και να το κάνουμε οι δικοί μας δείχνουν λίγο πιο άγριοι και οι ποδοσφαιριστές των αντιπάλων τους παίζουν… αναλόγως. Λίγο brutal δηλαδή.

Δεν υπάρχει επίσης κανένας λόγος να χαλάς τη… ζαχαρένια σου, επειδή η ομάδα σου, δεν λέει κουβέντα για την διαιτησία. Σε ένα τίμιο πρωτάθλημα, στο οποίο έχεις καθαρίσει και εσύ το πράγμα με τις δικές σου δυνάμεις, πρέπει να δείχνεις large στα… αθώα λάθη των διαιτητών. Τώρα αν εσένα φοβούνται να σου δώσουν και ένα πέναλτι και στον άλλον δίνουν τα πάντα, δεν πρέπει να τρελαίνεσαι. Πρέπει να δείχνεις ανώτερος και να μην παραπονιέσαι, γιατί μπορεί να εκληφθεί… ως αδυναμία.

Τώρα, αν ανησυχείς μετά τον περσινό τελικό του Κυπέλλου, πως υπάρχει και μια …κυβέρνηση που κατευθύνει τα πράγματα σε έναν… δρόμο, αφού τυγχάνει τα Μέσα που αποκτά ο ιδιοκτήτης του συμμάχου να την υποστηρίζουν, μην γίνεσαι… συνέχεια καχύποπτος. Θα ζήσεις λιγότερα χρόνια, άμα σκέφτεσαι συνέχεια… αρνητικά.

Πρέπει να μη λες τίποτε ποτέ για τον προπονητή… γιατί θες το κακό της ομάδας και το δικό του. Αν, δηλαδή, πεις πως βιάστηκε να ξεγράψει δύο παίκτες, ενώ έβλεπε πως ο Λάζαρος πάει όλο και χειρότερα, αλλά και πως ο Κλωναρίδης δεν έχει προσφέρει τίποτε, θα είσαι κακό …παιδί. Αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να βγάλεις όλα τα ματς με τον ίδιο τρόπο είναι κάτι που επίσης δεν βοηθά…την ομάδα. Εσύ θα δέχεσαι πως έχουμε… 15-16 παίκτες και πως αυτή η διοίκηση (όταν το λέει ο προπονητής) πρέπει να πάρει 4 παίκτες τον Ιανουάριο. Άλλωστε είναι πανεύκολο να βρεις χειμώνα και να σου βγουν… ένας Βράνιες και ένας περσινός Αραούχο. Όλες οι ομάδες βρίσκουν… πανεύκολα τέτοιους ποδοσφαιριστές ειδικά τον Ιανουάριο.

Άμα περιμένεις να κάνεις και εσύ χαρούμενα Χριστούγεννα σαν Ενωσίτης, αλλά στο χαλάει η ομάδα την τελευταία αγωνιστική, μην… σπάζεσαι. Υπάρχουν και τα επόμενα. Το ίδιο ισχύει και για τα καλοκαίρια. Εντάξει είμαστε λίγο… άτυχοι, αλλά συμβαίνουν αυτά… σε όλες τις ομάδες.

Τώρα αν όταν άρχισε η στήλη να… υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά και θεωρείτε πως έκανε λάθος… μάλλον έτσι θα… είναι. Είχα κακό mood εκείνες τις ημέρες και με είχαν πιάσει τα… διαόλια μου. Και αν παρεξηγήθηκαν και ορισμένοι, δεν πειράζει. Άλλωστε, σήμερα τα... γράφω καλά. Έτσι δεν είναι; Όλα… καλά θα μας πάνε. Έτσι δεν λέει και ένα τραγούδι του Σάκη;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x