Κώστας Μιαούλης

Όταν σκοράρεις άνετα, ακόμα και με χάλια άμυνα, χτίζεις σερί

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Ολυμπιακό, που σε ματς ανοικτά, παρότι ακόμα όχι αρκετά τακτοποιημένος τακτικά, καταφέρνει να παίρνει άνετα, ειδικά τον τελευταίο καιρό…

Για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως ακόμα δεν έχει βρει κάποια σταθερή μορφή, αφού ακόμα και από το πρώτο και το δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άλλο ένα εύκολο απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, αφού μετά την Κέρκυρα, πέρασαν κι από το Αγρίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να έχουν προβλήματα στο κέντρο της άμυνας τους, ο Ένχελς με τον Σισέ ταλαιπωρήθηκαν για μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους από τους γρήγορους και βραχύσωμους επιθετικούς του Παναιτωλικού, αλλά είχαν πολλές φάσεις για γκολ και δικαίως κέρδισαν.

Το σερί του Ολυμπιακού διευρύνεται, ενώ ακόμα οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονται και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβει κανείς σοβαρά υπόψη. Επίσης για τον πρωταθλητή, σημαντικό είναι πως και ο Φορτούνης σκόραρε μετά από σχεδόν δύο μήνες και το γεγονός πως αρχίζει και παίρνει γκολ από τα φορ του, τον Ιρανό και τον Τζούρτζεβιτς. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο εικοσάλεπτο, δεν το έκανε, πήγε να το πληρώσει αλά Ξάνθη.

Όμως αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αξιοποιήσει τα λάθη του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος και να πάρει το ματς με άνεση, αφού ο Ανσαριφάρντ έδωσε ένα πάρε-βάλε και αξιοποίησε και το δώρο του Μόρα. Το 1-4 από την ασίστ του Ομάρ για τον Τζούρτζεβιτς ήρθε να του βγάλει αρκετό άγχος.

Ο Λεμονής το ψάχνει πολύ αφού παίζει στο πρώτο 4-2-3-1 και στο δεύτερο με τον ίδιο περίπου σχηματισμό, αλλά την ομάδα πιο χωμένη προς τα μέσα, χωρίς να έχει πλέον κλασσικό εξτρέμ, προκειμένου να χτυπήσει στον άξονα. Παίζει σε μεγάλο μέρος του α’ ημιχρόνου καλά, αλλά τη νίκη την κατακτά στην επανάληψη, έχοντας ξανά πολλές ευκαιρίες. Το εύρος της διαφοράς δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα ακριβώς στο ματς, αλλά παίζει και ο Προτό που όποτε χρειάζεται και αν δεν εκτελείται από αντιπάλους και συμπαίκτες είναι δύσκολο να νικηθεί.

Ο Ολυμπιακός βέβαια απόψε είχε καλή αντιμετώπιση και από τον Παπαδόπουλο. Θα μπορούσε άνετα να είχε κιτρινίσει τον Ανσαριφάρντ στην φάση του πρώτου λεπτού, ενώ ο Ρομαό για το χτύπημα στον Μάζουρεκ φλέρταρε με κάτι περισσότερο από την κίτρινη κάρτα. Όμως ο Ολυμπιακός όταν τα ματς ανοίγουν, έχει τον πρώτο λόγο. Μπορεί να είναι ευάλωτος στην άμυνα, αλλά όταν οι ομάδες απέναντι του, παίρνουν αλόγιστα ρίσκα και κάνουν τόσο εύκολα ατομικά λάθη, έχει το περιθώριο να τα εκμεταλλευτεί και να τα καθαρίσει. Ακόμα και ο φετινός Ολυμπιακός, τώρα που φαίνεται να έχει συνέλθει κάπως δημιουργικά, έχει το know how να τα καθαρίζει άνετα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x