Κώστας Μιαούλης

Όχι στα πρόωρα γλέντια όπως οι «εμείς ή κανείς» και οι πρωταθλητές ρεπόρτερ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την μπάλα που πρέπει να κρατηθεί χαμηλά στην ΑΕΚ μέχρι να «κλειδώσει» και μαθηματικά ο τίτλος και για την light ποινή του ΠΑΟΚ, αφού πρώτα το… διασκεδάζει.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Τα πράγματα πρέπει να τα βλέπεις από την εύθυμη πλευρά τους σε αυτή τη χώρα. Αν τα πάρεις στα σοβαρά, τότε εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι να κάνεις κακό στην υγεία σου.

Έτσι από το πρωί, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, από τότε που άρχισαν τα πράγματα να στραβώνουν για τον ΠΑΟΚ, ακούμε την ίδια χιλιοπαιγμένη κασέτα, για την Αθήνα, το κατεστημένο, τον Καποδίστρια, τον Κοντονή και για τόσα άλλα που έχουμε πάθει… εθισμό από τις τόσες φορές που τα έχουμε ακούσει το τελευταίο εικοσαήμερο.

Βέβαια η κωλοτούμπα για μια ακόμα φορά έχει πάει σύννεφο από την πλευρά των Θεσσαλονικέων. Για παράδειγμα ισχύει η συγγνώμη του Ιβάν ή όχι; Είναι καλός δικαστής ο Καποδίστριας, όπως έλεγαν οι ίδιοι οι νομικοί του ΠΑΟΚ ή είναι και αυτός του ΠΟΚ κι έβγαλε μια διάτρητη απόφαση; Είναι καλός ο Κοντονής ή δεν τα χειρίστηκε καλά τα πράγματα; Είναι καλοί οι τακτικοί δικαστές που ήταν ένα κεκτημένο της Συμμαχίας (last year) ή κι αυτοί έχουν διαβρωθεί από την αθηναϊκή νοοτροπία; Είναι δική τους η ΕΠΟ και το πρωτάθλημα θα πάρουν αυτοί ή κανείς όπως έλεγαν ή τελικά δεν τα είχαν ζυγίσει καλά τα πράγματα και πάλι το αθηναϊκό κατεστημένο έχει τα ηνία;

Και τελικά τώρα που και με Τσίπρα τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού δεν γινόταν αλλιώς, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι άλλο (το ΝΔ έχει αποκλειστεί από καιρό). Με τόσες κωλοτούμπες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως στον Βορρά είναι λογικό να αισθάνονται ζαλισμένοι, τουλάχιστον όσοι είναι ΠΑΟΚ.

Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν ή δεν παραδέχονται είναι πόσο κακό έκαναν οι ίδιοι στην ομάδα τους. Κι αναφέρομαι τόσο στον περίγυρο του Ιβάν Σαββίδη όσο και στους ρεπόρτερ της ομάδας του Δικεφάλου του Βορρά. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται πολύ να σκεφτείς πως η επικοινωνιακή τους ήττα ήταν τεράστια για φέτος, παρότι είχαν πολλά ΜΜΕ στη διάθεση τους. Την ομολόγησε εμμέσως και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, που πιστώνει μια μεγάλη νίκη και ίσως και το πρωτάθλημα στους ρεπόρτερ της Ένωσης.

Επιπλέον οι άνθρωποι γύρω από τον Ιβάν, τώρα πρέπει να εμφανίσουν την πιο light ποινή που θα μπορούσε να τους επιβάλλει ποτέ δικαστήριο για όσα συνέβησαν στην Τούμπα, σαν μια απόφαση του κατεστημένου της Αθήνας. Την ίδια ώρα που το Grexit υπάρχει ακόμα στο τραπέζι.

Από μήνυμα σε διαδικτυακό μέσο της ΑΕΚ το δανείζομαι. Αναγνώστης προτείνει στον Δ. Μελισσανίδη πέρα από τα μετάλλια για το πρωτάθλημα, αν τελικά η ΑΕΚ το κατακτήσει, να υπάρξει πρόβλεψη να πάρουν και οι δημοσιογράφοι των «κιτρινόμαυρων», πέρα από τους ποδοσφαιριστές. Αφού έτσι πιστεύουν στον ΠΑΟΚ, έτσι θα είναι.

Εγώ από την άλλη είμαι πιο αιρετικός και θα πρότεινα στον διοικητή της ΑΕΚ να καλέσει τους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στην απονομή. Συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να βγάλει η ομάδα τους τα μάτια της. Το ένα που έκαναν κάποιοι από μας ήταν πως απλά τους πετάξαμε το δόλωμα και αυτοί τσίμπησαν. Γιατί ακριβώς εκεί ποντάραμε. Πως με την αλαζονεία τους και τη σιγουριά που έβγαζαν θα παρασύρουν τον Ιβάν που άρχισε να αισθάνεται παντοκράτορας, αλλά και την ομάδα τους, σε μοιραία λάθη.

Πάμε στον Ολυμπιακό που ασφαλώς η στόχευση του είναι διπλή. Να κάνει ροντέο το πρωτάθλημα, να οδηγηθούμε σε Grexit και ο ΠΑΟΚ σαφέστατα τον έχει διευκολύνει σε αυτό. Ο ΠΑΟΚ που υπολείπεται επικοινωνιακά έναντι του Ολυμπιακού, όχι επειδή φείδεται μέσων, αλλά επειδή δεν ξέρει να το διαχειριστεί, έπαιξε το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Στην εξέλιξη και όσο γινόταν πιο ισχυρός ξεπέρασε πολλά όρια, δίνοντας το δικαίωμα και στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι που πολύ καλά ξέρει. Η στενή σχέση του Σαββίδη με την κυβέρνηση τους έδωσε την ευκαιρία να δράσουν στο σημείο που υπήρχε η κύρια στόχευση τους.

Να αποδείξουν πως δεν μπορεί να σταθεί καμία, όχι Συμμαχία, αλλά να τηρηθεί μια συμφωνία για ένα πρωτάθλημα που θα παιζόταν με νορμάλ συνθήκες, όσο και αν προσπαθούσε για το αντίθετο ο Ολυμπιακός, που έχει σαφέστατα και πολιτική στόχευση, να δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που δείχνει να έχει σοβαρά θέματα. Τώρα με την -για μεγάλο διάστημα - ατιμωρησία του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με το τάιμινγκ των δικαστικών εξελίξεων –αρνητικών και θετικών – για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεσάλωσαν και αυτή τη στιγμή αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση.

Τα πρόωρα πανηγύρια είναι για τους «εμείς ή κανείς». Η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει απερίσπαστη τη δουλειά της μέσα στο γήπεδο, όπως κάνει όλον τον χρόνο, με εξαίρεση ένα και μόνο παιχνίδι που αν δεν είχε χαθεί, δεν θα είχαμε μπερδευτεί με όλες αυτές τις γραφικότητες σήμερα. Ήταν το ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Αλλά αυτά έχουμε χρόνο να τα πούμε κάποια στιγμή με ηρεμία. Χαμηλά την μπάλα και θα μιλήσουμε και θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν ο τίτλος «κλειδωθεί» και μαθηματικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x