Κώστας Μιαούλης

Πιο γεμάτη και (μακάρι) και πιο σοφή μετά τη διακοπή η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την μεγάλη ανάσα που δίνει αυτή η διακοπή στην Ένωση, για την ευκαιρία να δουν όλοι πιο ψύχραιμα σωστά και λάθη και γράφει και για την τζάμπα ήττα στο Στρασβούργο.

Έκαναν μεγάλη προσπάθεια τα παιδιά του μπάσκετ, επέστρεψαν από το -16 και τελικά ηττήθηκαν με ένα καλάθι στα 2’’ πριν το φινάλε. Είμαι της φιλοσοφίας πως την τελευταία επίθεση πρέπει να την έχεις πάντα εσύ, αλλά δεν ξέρει κανείς τι θα γινόταν αν το φάουλ είχε γίνει πιο γρήγορα ή αν η Στρασμπούρ εφόσον έβαζε νωρίς τις βολές, θα άφηνε γίνει επίθεση και δεν έκανε και εκείνη φάουλ με το ίδιο σκεπτικό.

Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά, που βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν από -16 σε ένα τόσο απαιτητικό ματς, μόλις 48 και κάτι ώρες μετά την πρόκριση με τον Παναθηναϊκό. Άποψη μου πάντως είναι πως η ΑΕΚ δεν έχασε το ματς στο τέλος, αλλά νωρίτερα στο ματς που δεν κατάφερε να συντηρηθεί κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ώστε ν’ αγχώσει και την Στρασμπούρ. Όσο για τη διαιτησία, μια από τα ίδια. 70-30 υπέρ των Γάλλων.

Στο ποδόσφαιρο η εβδομάδα βρίσκει την ΑΕΚ στην κορυφή, όπως και η επόμενη. Το ματς με τον ΠΑΟΚ ανήκει πλέον στο παρελθόν. Δικαιολογώ αυτή τη φορά όση ένταση και να υπήρχε σε αυτό το ματς, ακόμα και από τον Χιμένεθ. Γιατί στη θέση του, με αυτή τη διαιτησία και την αντιμετώπιση στο πρώτο μισάωρο, ειλικρινά μιλώντας μπορεί να έκανα και χειρότερα. Όμως αυτός είναι και ο αντικειμενικός στόχος των αντιπάλων, τουλάχιστον των περισσότερων και γίνεται πιο ξεκάθαρος όσο περνάει ο καιρός.

Όλοι ομολογούν ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, ανεξάρτητα από οπαδική προτίμηση πως η ΑΕΚ είναι η πιο ομάδα στην Ελλάδα.
Για μένα έχει και βάθος που μπορεί να μην πίστευε πως διαθέτει ούτε ο ίδιος ο Χιμένεθ. Χωρίς αυτό ν’ αποτελεί αιχμή γι’ αυτόν, ίσα-ίσα που έχει μερίδιο σε αυτή την επιτυχία, η ομάδα διέψευσε την δήλωση του μετά τον Ατρόμητο, πως δεν είναι εκπαιδευμένη για back-to-back παιχνίδια, μιας και την προηγούμενη εβδομάδα πήρε δύο κρισιμότατα παιχνίδια για την έκβαση του πρωταθλήματος και έφερε, παίζοντας καλύτερα από την αντίπαλο της 0-0 με τη Μίλαν. Και τώρα το οπλοστάσιο του Χιμένεθ, θα γεμίσει μετά την επιστροφή από τα ματς των Εθνικών ομάδων. Την κατάλληλη στιγμή.

Όλα αυτά είναι φανερά πλέον σε όλους. Σε αυτούς που δεν μπορούν να συναγωνιστούν τον άλλον ποδοσφαιρικά, υπάρχει μια και μόνο επιλογή. Να ποντάρουν στα νεύρα και στον λάθος ψυχισμό που μπορεί να έχουν την ώρα της πίεσης για το αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Καθαρά αγωνιστικά η Ένωση είναι μακράν καλύτερη, οπότε στόχος ορισμένων είναι να την εκνευρίσουν. Αυτό το στοιχείο είναι ίσως εκείνο που πρέπει να δουλέψουν περισσότερο οι παίκτες της Ένωσης, ειδικά εκείνοι που είναι ευάλωτοι στις προκλήσεις των αντιπάλων. Ο Αραούχο, ο Λιβάια είναι δύο σπουδαία όπλα της ΑΕΚ και οφείλουν ν’ αντιληφθούν πως η σκοπιμότητα των άλλων, που δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν ποδοσφαιρικά, είναι να τους εκνευρίσουν.

Ήδη υπάρχει παίκτης που στο θέμα του αυτοελέγχου και των νεύρων δείχνει να έχει άλματα προόδου στα τελευταία ματς και είναι ο Βράνιες. Θα την παίξουν σκληρά και βρώμικα και στη συνέχεια, όσο η ΑΕΚ είναι στην κορυφή, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Η προετοιμασία πνευματικά του να μην «τσιμπάς», είναι ίσως η σημαντικότερη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x