Κώστας Μιαούλης

Πολύ πιο σοφός και ώριμος στο κοουτσάρισμα δείχνει φέτος ο Μαρτίνς

Ο κυνικός Ολυμπιακός, που στο τέλος φλέρταρε με την απώλεια της νίκης, πέρασε από την Τουρκία και πλέον δικαιούται να ονειρεύεται τα play-off για να σκοτώσει τους "Δράκους". Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Νικηφόρα στην Ευρώπη, σε ένα τρίτο υψηλών απαιτήσεων ματς στην περιπέτεια των προκριματικών του Champions League, συνέχισε ο Ολυμπιακός που μετράει τρία παιχνίδια αήττητος. Η Μπασακσεχίρ δεν ήταν κακή, αλλά φαίνεται πως το φιλικό με την ΑΕΚ, όσο και αν ο Οκάν Μπουρούκ εκείνη την ημέρα, προσπάθησε να κρύψει πράγματα, έγιναν αντιληπτά. Οι "ερυθρόλευκοι" κατόρθωσαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα να ελέγχουν τον ρυθμό. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που οι Τούρκοι ήταν τόσο εκνευρισμένοι. Όποτε χρειάστηκε πάντως, με εξαίρεση τη φάση του 15ου λεπτού, ο Σα ήταν εκεί που έπρεπε και κράτησε τον Ολυμπιακό με τη νίκη. Τον κυνικό Ολυμπιακό που συνεχίζει να πορεύεται με επιτυχία, παρά την απώλεια του Κώστα Φορτούνη. Μια σκληρή ομάδα που δεν είναι πλέον αφελής, αλλά για να γίνει ακόμα καλύτερη, οφείλει να βγάλει τελείως τη λέξη επιπολαιότητα.

Ο Ολυμπιακός πήγε να δώσει από μόνος του ελπίδες στους Τούρκους. Με μια νοοτροπία που δεν επιτρέπεται να έχουν ποδοσφαιριστές οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Ο Μπρούνο έκανε δύο φτηνές επιπολαιότητες με τα χέρια, η μία λίγο έλειψε να στοιχίσει τη νίκη στους Πειραιώτες, αλλά ο Σα ήταν πραγματικά σπουδαίος. Για να θυμίσει το πόσο κομβικό είναι να διαθέτεις, έναν τερματοφύλακα που στο τέλος της βραδιάς μπορεί να έχει καθορίσει με τις επεμβάσεις του το αποτέλεσμα.

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε ως προς τον ρυθμό του αγώνα και ως προς την εικόνα του. Με την αμυντική συμπεριφορά των ακραίων του, αλλά και τις σωστές καλύψεις που είχαν από τους μπροστινούς τους, δηλαδή τους εξτρέμ, δεν επέτρεψαν πολλές πλαγιοκοπήσεις. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν άφησαν ποτέ τους Τούρκους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να ανοίξουν τον ρυθμό και να παίξουν το κάθετο συνδυαστικό παιχνίδι. Ο Μαρτίνς, παρουσιάζει πλέον ένα σύνολο, που όταν χρειάζεται θα παίξει για την σκοπιμότητα, θα παίξει προκειμένου να πάρει το ματς. Η αλήθεια είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να το πιέσουν κάπως παραπάνω, για ένα ακόμα γκολ, αλλά αυτό είναι κάτι εύκολο στη θεωρία. Στην πράξη δεν είναι εύκολα τα πράγματα, απέναντι σε ένα τόσο ισχυρό αντίπαλο.

Ο Βαλμπουενά έκανε τη δουλειά σήμερα στον τομέα της καθοδήγησης του παιχνιδιού, ο Μασούρας που σκόραρε έκανε πολλαπλή δουλειά, γιατί και κάλυπτε σωστά τον Τσιμίκα και βέβαια έβαλε ένα πολύ δύσκολο γκολ, με την σέντρα του Γάλλου βέβαια να είναι όλα τα λεφτά. Ο Γκιγιέρμε κατάπιε πάλι ατελείωτα χιλιόμετρα, ο Μπουχαλάκης δείχνει να ωριμάζει. Όμως πάνω απ' όλους θεωρώ πως ο Μαρτίνς, αποτελεί παράδειγμα για το πόσο αλλαγμένος στη λογική του και σίγουρα πιο σοφός μοιάζει φέτος, στον τρόπο που έχει σχεδιάσει και διαχειριστεί τα τρία δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι απαλλαγμένος από το άγχος του "πρέπει" πλέον έχει γίνει πολύ επικίνδυνος για τους αντιπάλους του, όσο καλοί και αν είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x