Κώστας Μιαούλης

Στα δικά μου μάτια, η Βραζιλία είναι πολύ ισχυρό φαβορί

Ο Κώστας Μιαούλης παρά τη γνωστή του προτίμηση για την Εθνική Γερμανίας, αυτή τη φορά εξηγεί γιατί στα δικά του μάτια η πληρέστατη Βραζιλία μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο για το Μουντιάλ.

Αυτό το Μουντιάλ πιστεύω πως αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Λατινοαμερικάνους να πάρουν την εκδίκηση τους και να υπάρξει για πρώτη φορά ομάδα από τη Νότια Αμερική που θα το ξαναπάρει στην Ευρώπη μετά από 60 χρόνια (το είχε κάνει η Βραζιλία στη Σουηδία το 1958). Αίσθηση μου είναι πως η Ευρώπη αυτή την εποχή, ως προς τις Εθνικές ομάδες βρίσκεται σε παρακμή. Και φυσικά μην ξεχνάμε την μεγάλη απώλεια της Ιταλίας που σε ένα ευρωπαϊκό Μουντιάλ και ως κάτοχος τεσσάρων τίτλων θα είχε μεγάλη τύχη, όσο καλή ή κακή ομάδα και αν έχει.

Η απουσία της Ιταλίας, η ασθενής και ασόβαρη εικόνα της Γερμανίας ως τώρα δίνει μεγάλη τύχη στην Βραζιλία ή την Αργεντινή να κάνουν άμεσα ρελάνς και να κατακτήσουν τον Παγκόσμιο τίτλο. Από την Ευρώπη ρεαλιστικές πιθανότητες με βάση την εικόνα της αυτή τη στιγμή έχει η Ισπανία να πάει μακριά, αλλά αν και σαν ομάδα σου αφήνει μια άριστη εντύπωση, δεν ξέρω αν οι ποδοσφαιριστές που θα παίξουν σε αυτό το Μουντιάλ, έχουν το ειδικό βάρος για να πάνε μακριά τη «βαλίτσα» για τους «φούριας ρόχας».

Από όλες τις ομάδες, το ρόστερ που με πείθει περισσότερο, θα ομολογήσω πως είναι η Βραζιλία. Για πρώτη φορά μετά το 2006, έστω και αν δεν πήγαν μακριά τότε, πιστεύω πως έχουν σοβαρές πιθανότητες για να πάρουν τον 6ο παγκόσμιο τίτλο τους. Υπάρχει ένας σούπερ σταρ όπως είναι ο Νεϊμάρ, υπάρχουν όμως και πολλοί σπουδαίοι παίκτες για supporting cast.

Ο Κουτίνιο μοιάζει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος γι’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχει ο Παουλίνιο, ο Φερναντίνιο και ο Κασεμίρο στα χαφ, ο Γουίλιαν που μπορεί να παίξει και στην άκρη δεξιά και βέβαια ένας εξαιρετικός Γκαμπριέλ Ζέσους μπροστά. Η άμυνα με τους Μαρκίνιος και Μιράντα μοιάζει αξιόπιστη, ο Άλισον είναι κανονικός τερματοφύλακας και όχι κάποιος απίθανος τύπος. Μοναδική μου ένσταση είναι το δεξί μπακ, όπου Ντανίλο της Σίτι και Φάγκνερ της Κορίνθιανς θα είναι οι επιλογές.

Θεωρώ πως σε αυτό το Μουντιάλ η «σελεσάο» έχει μεγάλη τύχη για να το πάρει. Η πληρότητα της αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ένας ποδοσφαιριστής που ήδη έκανε μια από τις πλέον ηχηρές μετακινήσεις, όπως ο Φαμπίνιο δεν μπήκε καν στο ρόστερ. ο Φιρμίνο θα έρχεται μάλλον από τον πάγκο, όπως και ο Φρεντ, ο Τάισον ή ο Ντάγκλας Κόστα. Θεωρώ πως αυτή είναι μια πληρέστατη Βραζιλία, τουλάχιστον σε επιλογές σε όλες τις θέσεις ίσως και ανώτερη (όχι από άποψη ονομάτων, αλλά πληρότητας) και από εκείνη του 2002. Αυτή τη φορά θεωρώ πως η «σελεσάο» μπορεί να πάρει την εκδίκηση της. Xωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να την πατήσει από έναν απρόβλεπτο παράγοντα, όπως έχει γίνει δεκάδες φορές.

Το αντίπαλο δέος, περισσότερο ίσως και από την Ισπανία, θα είναι η Αργεντινή. Θα πρέπει να κυνηγήσει την μεγάλη του ευκαιρία και ο Μέσι, αλλά εδώ σαν πρώτη εκτίμηση, θεωρώ πως το supporting cast του σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ούτε και ο ίδιος, βρίσκονται στην ενδεδειγμένη κατάσταση. Σαφέστατα όμως έχουν την ποιότητα να πάνε μακριά. Ένας Λάτιν τελικός σε ευρωπαϊκό έδαφος, μοιάζει τούτη τη στιγμή πιθανός, αλλά στα δικά μου μάτια η Βραζιλία μοιάζει μεγάλο φαβορί. Σε επόμενη αρθρογραφία, θα γράψουμε και για τα αουτσάιντερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x