Κώστας Μιαούλης

Πολύ άγχος αλλά μετράει η νίκη για την ΑΕΚ και η καλύτερη εικόνα μπροστά

Η ΑΕΚ σε μια έδρα που ο νταμπλούχος άφησε δύο βαθμούς, πήρε το τρίποντο, έκανε σεφτέ στα γκολ από πέναλτι, είχε χαμένες ευκαιρίες και κενά πίσω στα ψηλά. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η νίκη, ειδικά όταν έρχεσαι από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μάλιστα όταν αυτή έρχεται σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της περιφέρειας, τότε είναι ακόμα και πιο σημαντική. Σε βοηθάει να πατήσεις καλύτερα στα πόδια σου και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα από την διάταξη που αναμενόταν να επιλέξει και τελικά διάλεξε να κατεβάσει. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ ειδικά στο πρώτο μέρος, έβγαλε φάσεις για γκολ και θα έπρεπε, αφού είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς. Δεν το έκανε και γι’ αυτό παίχτηκε το ματς ως το τέλος. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει πρώτα απ’ όλα στα παιδιά της μεσαίας γραμμής.

Ο Μάνταλος έχει κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και είναι κρίμα που δεν μπήκαν περισσότερα γκολ σε τόσο καλή βραδιά. Αλλά τα ακόμα μεγαλύτερα εύσημα πρέπει να τα πάρουν ο Σάκχοφ με τον Κρίστιτσιτς που μετράνε συνεχόμενα ματς και αντέχουν. Κι είναι πραγματικά άδικο, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν σηκώσει ένα δυσβάσταχτο βάρος και όμως δείχνουν στην πιο κρίσιμη στιγμή ν’ ανταποκρίνονται. Σαφώς και δεν μπορεί να πέφτει όλο το βάρος σε αυτούς, αλλά θα πρέπει πριν τους κρίνουμε, ν’ αναλογιστούμε το πόσο μεγάλο είναι το φορτίο που κουβαλάνε αυτή τη στιγμή.

Μετά από τα χαφ, θα πάω στον προπονητή. Όλες οι αλλαγές του σήμερα ήταν σωστές, μα πάνω απ’ όλα του τα σχέδια στο αρχικό πλάνο, βγήκαν και έτσι είδαμε σήμερα μια ομάδα που έβαλε στα σκοινιά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τόσο τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όσο και τον Ολυμπιακό στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η επιλογή του να παρατάξει και τελικά να πάρει το ματς, χωρίς να ξεκινάνε οι δύο πριμαντόνες, ο Λιβάια και ο Ολιβέιρα, ήταν σημαντική, για να περάσει το δικό του μήνυμα. Για τον Καρίμ έχω να καταγράψω το πρώτο εύστοχο πέναλτι, αλλά και την σημαντική ευκαιρία που έχασε για να κάνει το 0-2,με την κεφαλιά. Όφειλε να σκοράρει εκεί, αλλά αυτό που κρατώ σαν εικόνα, είναι και το σπριντ 60-70 μέτρα που κάνει σε μια απώλεια της μπάλας στην περιοχή του αντιπάλου, που κυνήγησε να σταματήσει την αντεπίθεση και τελικά την εμπόδισε, βγάζοντας την μπάλα πλάγιο. Αυτή είναι η προσπάθεια και το πνεύμα, που απαιτεί και θέλει να βλέπει, κάθε φίλος της ΑΕΚ.

Για τον Λιβάια θέλω να καταγράψω πως η συμβολή του ήταν πολύτιμη στο διάστημα που μπήκε αλλαγή, όπως και του Ινσούα. Αλλά ο Κροάτης απόψε, συμπεριφέρθηκε σαν στρατιώτης όπως πρέπει να είναι κάθε ποδοσφαιριστής, ταγμένος στο καλό της ομάδας. Όσο για τον Ολιβέιρα, μιλάμε για έναν παίκτη, που προφανώς πέρα από το οποιοδήποτε νέο συμβόλαιο παλεύει, είτε στην ΑΕΚ, είτε κάπου αλλού, νιώθει πλέον πολύ βαριά τη σκιά του ανταγωνιστή του στην επίθεση. Ο Καρίμ των 500.000 ευρώ, έχει ήδη προσφέρει μια πρόκριση 5-6εκ ευρώ και τέσσερις πόντους αγωνιστικά, με τα τρία γκολ που έχει σημειώσει. Απόψε πρόσθεσε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία σε ένα σημείο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει το ματς εκείνος που για φέτος, με όλα τα μπόνους μπορεί να φτάσει το 1.2.

Η άμυνα εξακολουθεί να έχει τα θέματά της στον αέρα. Η ΑΕΚ ήταν τυχερή που δεν μέτρησε λόγω του οριακού οφσάιντ (που ήταν) του Παμλίδη σε μια φάση που και ο Τσιντώτας δεν είχε καλή αντίδραση και στη φάση του δοκαριού, αλλά και στη φάση του με το δεύτερο τέρμα που δεν μέτρησε. Στο τέλος της μέρας, αυτή η νίκη της αγοράζει χρόνο για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί καλύτερα και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x