Κώστας Μιαούλης

Σε αυτό το ντέρμπι θα «παίξουν» πολύ οι προπονητές

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sportfm.gr για το πώς περιμένει τη «μάχη» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και καταθέτει την… αίσθηση ότι στο συγκεκριμένο ματς οι προπονητές θα έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή!

Είχαμε χρόνια να δούμε ένα Ολυμπιακός-ΑΕΚ σε δεύτερο γύρο να κρίνει κάτι και για τους δύο. Επίσης είναι δεδομένο και το λένε σχεδόν όλοι σε κάθε ευκαιρία πως αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο του Κυπέλλου. Όπως και το παιχνίδι της Τετάρτης δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό. Σε αυτό το παιχνίδι η αίσθηση μου είναι πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, οι προπονητές θα παίξουν μπάλα κι εκείνοι. Γιατί σε μεγάλο ποσοστό οι αρχικές τους επιλογές, είναι δυνατό να επηρεάσουν σε κομβικό βαθμό, την ψυχολογία των παικτών τους. Από το πώς θα στηθεί η κάθε ομάδα σε αυτό το ματς, μπορεί να κριθεί όλη η ψυχολογία του ντέρμπι.

Υπάρχουν πράγματα που δεν είδαμε στην αναμέτρηση του Κυπέλλου. Πράγματα που σίγουρα και οι δύο προπονητές έκρυψαν στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για τον δεύτερο θεσμό. Ωστόσο εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια, Χιμένεθ και Γκαρθία είναι πως θα ρίξουν στον αγώνα, το καλύτερο δυνατό από άποψη υλικού. Εκπλήξεις σαφώς και μπορεί να υπάρξουν στις επιλογές. Ωστόσο θεωρώ πως ακόμα και αυτές, θα γίνουν με γνώμονα το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του καθενός και όχι για να μπερδέψουν τον αντίπαλο.

Ο Χιμένεθ στο πρώτο ματς του Κυπέλλου, σίγουρα δεν έμεινε ευχαριστημένος, ειδικά από το πρώτο κομμάτι του αγώνα. Μετά το 65ο λεπτό είναι η αλήθεια πως οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε να μην έχουν και άλλες δυνάμεις. Οπότε ο Χιμένεθ είδε την ομάδα του να επιβιώνει χωρίς προβλήματα και στο τέλος έριξε και τον Μασούντ. Θεωρώ πως η παρουσία του Ιρανού στο παιχνίδι αυτό, αν τελικά ο Μανόλο τον επιλέξει για την αρχική ενδεκάδα, μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ αυτό το κάτι που θέλει για να σκοράρει.

Είναι βέβαιο πως η σκέψη του Χιμένεθ για τον Κονέ, έχει να κάνει και με τις στημένες φάσεις. Θέλει να μην συναντήσει δυσάρεστες εκπλήξεις στα ύψη και οι στημένες φάσεις μπορεί να καθορίσουν το αποτέλεσμα. Ο Κονέ μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα πίσω, αλλά και να φέρει κάτι ανέλπιστο μπροστά. Ανέλπιστα καλό αν σκεφτεί κανείς πως η Ένωση, δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει ειδικά τα κόρνερ που κερδίζει.

Κλείνω με την ευχή να ξυπνήσει καλά ο Μανόλο. Να είναι ξεκάθαρα όλα στο μυαλό του και να μην έχει δεύτερες σκέψεις που θα τον μπερδέψουν. Εύχομαι ο ρέφερι να περάσει απαρατήρητος και να μην ασχολούμαστε μαζί του μετά το τέλος του αγώνα. Η ΑΕΚ πρέπει να ξέρει, πως αυτό το παιχνίδι, σε κάθε περίπτωση δεν θα έχει σχέση και σε ατμόσφαιρα, με εκείνο του Κυπέλλου. Ο Χιμένεθ θα εισπράξει μεγάλη πίεση από την αντίπαλη κερκίδα. Οι αντίπαλοι θα δοκιμάσουν τα πάντα για να εκνευρίσουν ειδικά αυτόν. Η Ένωση οφείλει να εμφανιστεί προετοιμασμένη , πάνω απ’ όλα πνευματικά. Αν πάρει διπλό σε αυτόν τον πρώτο «τελικό», την Δευτέρα τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην ψυχή και το μυαλό των δύο άλλων διεκδικητών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x