Κώστας Μιαούλης

Μεταγραφή με πολλαπλή αξία ο Μισελέν, αλλά απαραίτητη η συνέχεια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την δυνατή μεταγραφή της ΑΕΚ στο δεξί άκρο της άμυνας, για την αξία του, αλλά και για την απαραίτητη συνέχεια στην ενίσχυση του ρόστερ.

Η απόκτηση ενός δεξιού μπακ με ισορροπία στα αμυντικά με τα επιθετικά καθήκοντα, ώστε να τελειώσει οριστικά η εποχή της αβεβαιότητας και της γκρίνιας στην θέση, πραγματοποιήθηκε. Το κακό είναι πως αυτό συνέβη μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Βελέζ, αλλά τουλάχιστον ελπίζουμε πως αυτά που θα προσφέρει ο ποδοσφαιριστής στην Ένωση, θα είναι πολλά και σημαντικά για μελλοντικές επιτυχίες.

Η σημασία αυτής της προσθήκης και η ανάγκη να βγει, είναι πέρα από κάθε συζήτηση, καθοριστικής φύσεως για την ΑΕΚ. Ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, που είναι διεθνής με όλες τις μικρότερων ηλικιών Εθνικές ομάδες των «τρικολόρ» έχει όλες τις προδιαγραφές ν’ αποτελέσει μια σημαντικότατη και καταλυτική προσθήκη. Κι αυτό γιατί πέρα από την δική του παρουσία σαν μονάδα, αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι της Ένωσης, είναι η συνεργασία στο επιθετικό κομμάτι με τον Λιβάι Γκαρσία.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε και όσο θα μπορούσε τον εξτρέμ από το Τρίνιταντ. Κι αυτό διότι, παρά τα κάποια καλά διαστήματα που είχε στην περσινή σεζόν, ο Λιβάι, από ένα σημείο και μετά οι αντίπαλοι κατάφεραν να προσαρμόζουν το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού τους πάνω σε αυτόν τον παίκτη, που δεν είχε την κατάλληλη υποστήριξη, όποιος και αν ήταν ο παίκτης που έπαιζε πίσω του στην δεξιά πτέρυγα. Υπάρχουν χαρακτηριστικές φάσεις από την σεζόν που πέρασε, που ο Λιβάι καταδιώκεται από έξι ποδοσφαιριστές του αντιπάλου, φάση που θυμάμαι προσωπικά να συνέβη τουλάχιστον μια φορά, στην ήττα 3-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Με τον Μισελέν η ΑΕΚ ελπίζει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Το σημαντικό πέρα από την επιθετική προσφορά και την βοήθεια που θα περιμένει κανείς να προσφέρει ο Γάλλος στον Λιβάι Γκαρσία, είναι και το γεγονός πως μιλάμε για έναν παίκτη με καλή αθλητικότητα και πολλά προσόντα που του δίνουν τη δυνατότητα να είναι ισορροπημένος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Αν θυμηθούμε τους προκατόχους του Μισελέν, σίγουρα οι προοπτικές είναι η ΑΕΚ, ν’ αναβαθμιστεί σημαντικά σε αυτή τη θέση.

Από εκεί και πέρα η ποσοτική και πάνω απ’ όλα ποιοτική ενίσχυση δεν θα πρέπει να σταματήσει εκεί. Η πρόθεση ν’ αποκτηθεί ένα αριστερό εξτρέμ είναι δεδομένη, πιο συζητήσιμο είναι αυτή τη στιγμή, με την έλευση του Χατζισαφί αν θα πάει και για αριστερό μπακ, ή αν θα επιλέξει να ποντάρει στην εξέλιξη του Μιτάι. Για μένα το πιο σωστό θα είναι ο νεαρός αριστερός μπακ, είναι να πάει κάπου που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να αποκτήσει παραστάσεις και εμπειρίες. Αυτό που θα πρέπει η ΑΕΚ οπωσδήποτε να αποκτήσει είναι ακόμα μια επιλογή στα χαφ, περισσότερο με τα χαρακτηριστικά οκταροδεκαριού που θα είναι ανώτερος από τον Μάνταλο. Αν την κάνει και μόνο τότε, θα μπορούμε να μιλάμε για μια αισθητή αναβάθμιση του ρόστερ κατά την ταπεινή μου άποψη.

Αθλητές που πήγαν με πολλές ή λιγότερες ελπίδες για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένοι και πολύ περισσότερο δεν θα έπρεπε να το πράξουν κάτω από τις συνθήκες που κατέβηκαν ν’ αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα σε αυτή τη διοργάνωση, ζήτησαν συγγνώμη από τον κόσμο που είχε απ’ αυτούς προσδοκίες. Για μένα αυτή η αποστολή είναι ήδη άκρως επιτυχημένη και ένα μετάλλιο και στο πόλο, θ’ αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα. Άλλοι που εμφανίζονται σε γιορτές, χαρές και πανηγύρια θα έπρεπε να εμφανίζονται και να ζητούν, όχι μια αλλά πολλές συγγνώμες και αναφέρομαι στην πολιτική ηγεσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x