Κώστας Μιαούλης

Τα πάντα όχι, αλλά παίζονται πολλά στην Τούμπα

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα να επουλώσει το τραύμα του Άμστερνταμ και να κάνει μια επανεκκίνηση, ρίχνοντας εκείνη τον αντίπαλο της σε περιδίνηση.

Σίγουρα κανένα ντέρμπι που παίχτηκε στην 4η αγωνιστική, δεν έκρινε ποτέ ένα πρωτάθλημα. Ακόμα και αν αυτό έχει συμβεί, κανείς δεν μπορεί να το δει ποτέ απ’ αυτή την οπτική. Η κούρσα είναι ακόμα στο ξεκίνημα της, η Ένωση έχει δύο πόντους διαφορά, με τις δύο ομάδες να έχουν κερδίσει και τα τρία παιχνίδια τους. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να στηρίζεται στο περσινό background, θέλοντας να δυναμιτίσει το παιχνίδι. Εκεί ακριβώς πρέπει να ποντάρει η πρωταθλήτρια Ελλάδος. Να κάνει αυτό το κλίμα, να γυρίσει υπέρ της. Υπάρχουν στοιχεία που θα είναι υπέρ της ενόψει του αγώνα αυτού. Ένα ήταν και το γεγονός πως ο Ρουμάνος, έθεσε εκτός αποστολής τον Ουάρντα κατά την ταπεινή μου άποψη.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν έχουν βαρεθεί εδώ και 1,5 χρόνο να αποδεικνύουν. Έτσι και σε αυτό το παιχνίδι πάνε με έντονη αμφισβήτηση από μερίδα και του δικού τους κόσμου. Ανεξάρτητα με το αν πιστεύει κανείς ή όχι σε αυτό το ρόστερ, κανείς δεν δικαιούται από αυτούς τους ποδοσφαιριστές να έχει παράπονο. Το γεγονός πως η ομάδα δεν ενισχύθηκε με έναν χαφ ακόμα και έναν εξτρέμ επιπλέον, αποτελεί μια παράμετρο που δεν παραγράφει τα επιτεύγματα παλαιών και νέων ποδοσφαιριστών που εντάχθηκαν φέτος στο ρόστερ. Οι ευθύνες σε αυτό το κομμάτι, ανήκουν στη διοίκηση, αλλά είναι άδικο την αμφισβήτηση και ίσως και την παραπανίσια κριτική να τη δέχονται οι ποδοσφαιριστές.

Θα έχει κομβική σημασία για την εξέλιξη του αγώνα το γεγονός πως η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα μετά από μια δύσκολη ευρωπαϊκή εβδομάδα, να κατεβάσει τρεις ξεκούραστους ποδοσφαιριστές ο ένας εκ των οποίων θα είναι και ο καλύτερος παίκτης της, που δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Λιβάια. Παρόντες θα είναι και ο Λόπες και ο Μπακασέτας. Αυτό είναι ένα στοιχείο ευνοϊκό για την Ένωση, όπως και το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν ένα 24 ώρες νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον η σιγουριά που βγάζουν οι Θεσσαλονικείς είναι κάτι πολύ θετικό. Το μεγαλύτερο δώρο για την ΑΕΚ θα είναι να πιστέψει πως εύκολα ή δύσκολα θα την κερδίσει.

Οι Ενωσίτες ποδοσφαιριστές καλούνται να παίξουν για τον κόσμο και για την ομάδα και σε αυτό το παιχνίδι. Όμως μετά από τις τόσες άσχημες κουβέντες από τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ αποτελούν ένα πρώτης τάξεως κίνητρο. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν στιγμές στο ματς που οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να κάνουν το ματς ροντέο. Αυτά τα ματς παίζονται και με την καρδιά, αλλά κυρίως με το μυαλό. Αυτό το ματς θα κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα, αλλά όχι τα πάντα. Η ΑΕΚ πάντως με νίκη και την ισορροπία της θ’ ανακτήσει, ενώ με +5 σε αυτό το σημείο θα βάλει σε πολλές γκρίνιες τον αντίπαλο της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x