Κώστας Μιαούλης

Τι σημαίνει η επιλογή Γιόχανσον για την εγχείρηση;

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τι μπορεί να σημαίνει η επιλογή του Γιόχανσον για το πού θα χειρουργηθεί, τόσο για την παραμονή του όσο και για τον στόχο επιστροφής στα γήπεδα…

Δε νομίζω πως αποτελώ εξαίρεση στον κανόνα. Χθες το βράδυ έκανα αυτή την κουβέντα με έναν εκλεκτό συνάδελφο και η ατάκα του ήταν πως η επιλογή του μέρους πού θα χειρουργηθεί θα δείξει πολλά. Συμφώνησα απολύτως! Καλώς ή κακώς ο Γιόχανσον, επέλεξε Σουηδία, επιθυμία που έγινε απολύτως σεβαστή από το ιατρικό τιμ της Ένωσης. Πριν συνεχίσω να σημειώσω κάτι εδώ.

Μην το θεωρείτε δεδομένο πως οποιοσδήποτε σύλλογος θα σεβόταν την επιθυμία του παίκτη, ειδικά στη φάση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο παίκτης με τον σύλλογο. Με την ομάδα να προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να συνεννοηθεί και αυτός να παίζει …καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ έχει κάνει γνωστές στον παίκτη τις προθέσεις της και είναι ξεκάθαρη.

Να ξεκαθαρίσω πως δεν αφήνω καμία μομφή για τον παίκτη. Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας και στο πλαίσιο της δικής του πορείας και συνέχειας στο ποδόσφαιρο θέλει να φροντίσει για το μέλλον του. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι εκτός κανόνων, αλλά και ο παίκτης αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία δεν υπάρχουν πολλά να γράψεις και να σχολιάσεις. Αυτή η απροθυμία του παίκτη να κάτσει να τα κουβεντιάσει πριν συμβεί αυτό το δυσάρεστο συμβάν του τραυματισμού, απλά μας έχει προετοιμάσει για αυτό που δεν θα θέλαμε, εκτιμώντας την προσφορά του στα 3 χρόνια από τον Γενάρη του 2015, μέχρι σήμερα, να συμβεί.

Άλλωστε και ο Μανόλο ήθελε παίκτη σε αυτό τον χώρο, πριν χτυπήσει η ατυχία την…πόρτα του Γιόχανσον. Κι είχε αυτή την επιθυμία γιατί στην πραγματικότητα, δεν του αρέσει να στηρίζεται σε παίκτη που το μέλλον του στην ομάδα είναι αβέβαιο, έστω και αν οι συμμετοχές του Σουηδού ως τώρα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Όμως για να ζητήσει παίκτη εκεί, σίγουρα ο Ανδαλουσιανός ένιωθε άβολα ή για να το θέσω αλλιώς, όχι τόσο άνετα.

Πλέον ο Γιόχανσον κατά την ταπεινή μου άποψη, με την κίνηση του να χειρουργηθεί από την γιατρό της Εθνικής τους, κάνει ένα βήμα προς την έξοδο. Από την άλλη αυτό δεν είναι και απόλυτο σημάδι κι εξηγούμαι: Ο Γιόχανσον θα το παλέψει να βρεθεί στη Ρωσία με την υπόλοιπη αποστολή και δικαίως.

Δικαιούται ένα μεγάλο κομμάτι στην πίτα της πρόκρισης της Εθνικής του και θα είναι κρίμα ν’ απουσιάσει. Αυτό σημαίνει πως αν ο γιατρός της Σουηδίας του δίνει τέτοιες ελπίδες που θα τον φέρνουν πίσω στο ποδόσφαιρο πιο νωρίς απ' όσο λένε οι αρχικές εκτιμήσεις. Ακόμα και παίρνοντας ρίσκο ο Γιόχανσον επιλέγει τον συμπατριώτη του για προφανείς λόγους. Θέλει να γυρίσει πιο σύντομα.

Από την άλλη το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο Λάκης Νικολάου δεν επιτρέπει ποτέ επάνοδο στα παιχνίδια αν δεν έχουν περάσει έξι μήνες ακριβώς. Αυτός είναι ένας κανόνας απαράβατος γι’ αυτόν τον εκπληκτικό επιστήμονα και γι’ αυτό άλλωστε και ο Λαμπρόπουλος παρότι ήταν ιατρικά έτοιμος εδώ και δύο μήνες, δεν αγωνίστηκε παρά μόνο όταν παρήλθε το εξάμηνο τραυματισμού. Κι αυτή η παράμετρος ίσως να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του Γιόχανσον για το ποιος θα τον χειρουργήσει.

Όπως και να ΄χει τον επόμενο καιρό θα φανούν όλα. Η ΑΕΚ έχει ρίξει στο τραπέζι την πρόταση της και το γεγονός πως προσέτρεξε να συμπαρασταθεί στην ατυχία του ποδοσφαιριστή, αλλά και το πώς τον περιέβαλλε όλη η οικογένεια της Ένωσης τα λέει όλα. Από εκεί και μετά τα πάντα είναι στο μυαλό και στο χέρι του παίκτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x