Κώστας Μιαούλης

Το κρίσιμο διήμερο του τίτλου και ο Παναθηναϊκός που αντιστέκεται

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει στο sport-fm.gr όσα περιμένουμε να δούμε το επόμενο διήμερο στη Σούπερ Λίγκα και όσα είδαμε στην πρώτη… δόση για την 23η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Δεν είναι καθόλου εύκολο, αυτό που πετυχαίνουν οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι από κάθε άποψη, το «τριφύλλι» και οι ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα του καταθέτουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η εξέλιξη με την μη έξοδο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη του χρόνου, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο να πιστέψεις πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο όσοι απέμειναν να παίζουν για τη φανέλα με το «τριφύλλι» και για τον κόσμο, καταφέρνουν να βελτιώνονται, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να κερδίζουν.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν τη Λαμία, πήραν το δεύτερο απανωτό τρίποντο και θα πάνε με ανεβασμένη, όσο μπορεί να συμβεί αυτό κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, ψυχολογία, για το κλασσικό ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό. Ένα μπράβο μεγάλο αξίζει στον Ουζουνίδη, στα παιδιά που παίζουν με τα «πράσινα» και στον κόσμο που συνεχίζει να στηρίζει. Οι «πράσινοι» παίζουν παραπάνω από αξιοπρεπώς και δίνουν τη μάχη τους. Ωραία αναμέτρηση στο β’ μέρους και στη Νέα Σμύρνη, με τον Κότνικ να στερεί μια σπουδαία νίκη από τον Αστέρα, ενώ και ο Πανιώνιος είχε τις δικές του στιγμές. Όμως έγινε ένα αξέχαστο δεύτερο μέρος, με ευκαιρίες και από τους δύο, που δύσκολα θα ξεχαστεί για όσους το είδαν.

Το επόμενο 24ωρο μας περιμένει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να εδραιώσει την κυριαρχία του και να βάλει το άγχος στην ΑΕΚ που θα παίξει την Δευτέρα στο Περιστέρι. Για μένα νίκη των Θεσσαλονικιών είναι επόμενο πως θα βάλει το «πρέπει» στην ΑΕΚ σε μια κρίσιμη στιγμή και θα τονώσει βαθμολογικά και πνευματικά το προβάδισμα του Δικεφάλου. Υπάρχουν ωστόσο πολλά αλλά…

Μετά από μια σειρά βατών αγώνων ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει ματς απέναντι σε άμεσο ανταγωνιστή του. Όπως και να έχει υπάρχει το «πρέπει» σε αυτό το παιχνίδι από την πλευρά του Δικεφάλου του Βορρά, σε ένα σημείο που πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες του για τον τίτλο. Για την ακρίβεια να τις εκτοξεύσει. Ένα στοίχημα είναι το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί έναν λογικό ενθουσιασμό για ένα τέτοιο παιχνίδι και ένα ακόμα ερώτημα είναι το πώς θα ανταποκριθεί, αν έρθει ένα αποτέλεσμα που δεν θ είναι νικηφόρο.

Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει μια τελευταία ζαριά για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου, έστω και μειωμένες πιθανότητες ακόμα και σε περίπτωση νίκης. Έχει αυξημένο κίνητρο μιας και υπάρχει και η 2η θέση. Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα προσεγγίσει το ματς ο Γκαρσία και το αν ο Ολυμπιακός θα βγει όπως συνήθιζε να κάνει πάντα. Αν θα βγει να χτυπήσει στα ίσια ή αν θα περιμένει τον αντίπαλο. Η λογική λέει πως υπάρχει προβάδισμα του ΠΑΟΚ, αλλά το πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός και το πόσο ευεργετικό ή ανασταλτικό θα είναι το βάρος στην ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ, θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Για το ματς της Δευτέρας για την Ένωση, θεωρώ πως πάνω-κάτω τα γράψαμε και τα είπαμε τις προηγούμενες ημέρες. Η ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί τον αποκλεισμό με τον τρόπο που αυτός ήρθε και το κατά πόσο μπορείς να γυρίσεις άμεσα το κουμπί. Βέβαια η ΑΕΚ το κατάφερε αρκετές φορές επιτυχημένα τον προηγούμενο καιρό, αλλά είναι αλήθεια πως τα περιθώρια είναι στενά και ο Ατρόμητος ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος που της έκανε ζημιά με εκείνο το διπλό στο ΟΑΚΑ. Για την έκβαση του αγώνα της θεωρώ πως το αποτέλεσμα του ματς της Τούμπας, θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x