Κώστας Μιαούλης

Το ξέσπασμα οδηγός της ΑΕΚ και το 3-5-2 του Λεμονή

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ξέσπασμα, που πρέπει να αποτελέσει μπούσουλα για την ΑΕΚ στη συνέχεια, και για τον πειραματισμό του Λεμονή με την τριάδα στην άμυνα.

Οι τέσσερις πρώτοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει πως ενόψει των ρεβάνς θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την ανάλογη διαχείριση. Θεωρώ πως το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αντίδραση της Ένωσης, μετά την γκέλα με τον Απόλλωνα, με ένα εντυπωσιακό σκορ, παρά τις απουσίες. Το άλλο αξιοπρόσεκτο από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου, αφορά τον Ολυμπιακό και το γεγόνος πώς για 25 λεπτά, ο Λεμονής, έπαιξε 3-5-2.

Η ΑΕΚ ήταν υπέροχη στο Αγρίνιο. Έκανε φάσεις με τον Λάζαρο στο πρώτο μέρος, με τον Αραούχο να δημιουργεί συνεχώς με πάσες και ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ, πήρε αυτό που δικαιούταν, ένα ξεκάθαρο πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και άνοιξε το σκορ, τα υπόλοιπα θα ήταν τυπική διαδικασία. Ο Λόπες έβγαλε μια ωραία σέντρα, με τον Αραούχο να τον βγάζει όμορφα στα αριστερά, στον Μπακασέτα κι αφού μπήκε το νερό στο αυλάκι κι είχε τελειώσει η πρόκριση από νωρίς, ήταν καιρός για θέαμα.

Όταν η επιλογή της ενδεκάδας είναι ορθή κι η διαιτησία όπως πρέπει, δηλαδή να δίνει τα καταφανέστατα πέναλτι, η ΑΕΚ σε τέτοια παιχνίδια, με τέτοιου βεληνεκούς ομάδες, όπως ο Παναιτωλικός, δεν θα έχει πρόβλημα. Η ΑΕΚ στα ίσα είναι πολύ δύσκολο ν' αντιμετωπιστεί. Κάτι που ξέρουν οι αντίπαλοι και γι' αυτό επιστρατεύουν θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Αν οι διαιτητές σφύριξουν όπως ο Ζαχαριάδης σήμερα η Ένωση δύσκολα να χτυπηθεί. Το πρώτο σκέλος της παραγράφου για τις σωστές επιλογές αφορά τον Κονέ. Η ποιότητα του είναι προφανής και είναι και δεδομένο πλέον μετά και το σημερινό ματς πως αυτόν τον καιρό η ΑΕΚ τον έχει πολύ ανάγκη στο κομμάτι της δημιουργίας.

Ο Τάκης Λεμονής στο ματς με τον Πλατανιά δοκίμασε για περίπου μισή ώρα κάτι που πρέπει εδώ και καιρό να έχει στο μυαλό του. Το 3-5-2 αποτελεί μια εναλλακτική που επίσης δείχνει μια ανάγκη για καλύτερη λειτουργία της άμυνας, χωρίς να αφαιρείται κάτι απο την επίθεση. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρνει να προηγείται, το σχέδιο αυτό για κλείδωμα του ματς έχει βάση.

Με το ρόστερ που πιθανολογούμε και φαίνεται πως απομένει, είναι σίγουρο πως θα επιστρατευθεί το 3-5-2 από τον Ολυμπιακό. Θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά και πιθανότατα τουλάχιστον ένα πολύ καλό αριστερό μπακ-χαφ και σίγουρα ένα καλό και γρήγορο στόπερ από το χειμερινό παζάρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x