Κώστας Μιαούλης

Το πιο μεγάλο ματς μέχρι το επόμενο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, που με νίκη θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο και για την απαραίτητη προσοχή σε κάθε επίπεδο.

Η ΑΕΚ άφησε τους άλλους ν’ ασχολούνται με όλα τα υπόλοιπα και έκανε τη δουλειά της αυτή την εβδομάδα. Την ίδια ώρα που και οι ανταγωνιστές της, την έκαναν όσο μπορούσαν. Ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία με ένα γκολ που ήταν οφσάιντ. Ο Ατρόμητος κατά την προσφιλή συνήθεια των διαιτητών στο φετινό πρωτάθλημα, δεν πήρε ένα ακόμα κρίσιμο σφύριγμα στην εκκίνηση του ματς με τον ΠΑΟΚ και έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες, πέρασε από το Περιστέρι.

Τουλάχιστον επί παντοκρατορίας του Ολυμπιακού, υπήρχαν οι φάσεις. Τώρα υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι σκανδαλώδη σφυρίγματα ή μη, υπέρ των Θεσσαλονικέων σε κάθε ματς, αλλά κανείς δεν βλέπει κάτι. Άλλωστε και στο ματς με την ΑΕΚ, σχεδόν όλοι, πλην των Ενωσιτών είδαν καλή τη διαιτησία του Κομίνη, που άφησε με περίσσιο θράσος μέσα τόσο τον Μάτος, όσο και τον Κάμπος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πως η ΑΕΚ είναι βέβαιη πρωταθλήτρια, η ομάδα θα κληθεί να δώσει μια μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο που έχει αποδείξει πως όσα προβλήματα και αν περνάει, αποτελεί ένα τεράστιο club, μια μεγάλη φανέλα, που ουδέποτε χαρίστηκε σε κανέναν για οποιονδήποτε λόγο. Επειδή και το κλίμα θα είναι χαρμόσυνο, καλό θα ήταν να παραμείνει έτσι και μετά το τέλος του αγώνα, με το ανάλογο αποτέλεσμα και να μην δώσει το παραμικρό δικαίωμα η Ένωση ως το φινάλε της κούρσας να την αμφισβητήσει κάποιος. Αυτό θα γίνει από εκείνους που πάντοτε για όλα όσα τους συμβαίνουν ευθύνονται οι άλλοι. Ας τους αφήσουμε στο παραλήρημα τους.

Φυσικά στην Ένωση έχουν πάρει τα μέτρα τους για παν ενδεχόμενο. Άλλωστε τα αντανακλαστικά των ανθρώπων της ΑΕΚ δοκιμάστηκαν και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, εκεί που όπως αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης, ο Τάσος Τσατάλης στον ΣΠΟΡ FM 94.6, υπήρξε άνθρωπος που δεν ήταν φίλος ή οπαδός της κιτρινόμαυρης ομάδας που άναψε έναν πυρσό.

Θεωρώ πως μόνο κάποιος που θέλει ν’ αυτοκτονήσει θα αποπειραθεί να κάνει κάτι ανάλογο στο ματς του ΟΑΚΑ, όσο καλά και αν έχει αμειφθεί για να κάνει αυτή τη βρωμοδουλειά. Οι Ενωσίτες οφείλουν να έχουν τα μάτια τους…21 και να αφήσουν τα υπόλοιπα στην ομάδα να τα πράξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το…καταραμένο γήπεδο οφείλει μια μεγάλη χαρά στους Ενωσίτες μετά από τόσες πίκρες που έχουμε βιώσει εκεί μέσα.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην ομάδα χάντμπολ της Ένωσης. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την τεράστια νίκη που είχε πετύχει εντός έδρας με μια ακόμα πιο εντυπωσιακή μέσα στο Λουξεμβούργο και πλέον πάει Πορτογαλία, ώστε να παίξει για την είσοδο της στον τελικό. Κόντρα σε μια ομάδα καλύτερη από την Μπέρχεμ που όμως δεν αποτελεί το ανυπέρβλητο εμπόδιο για να φτάσει η ΑΕΚάρα στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Η Ένωση φέτος τρελαίνει κόσμο παντού.

Μεγάλη δοκιμασία περιμένει και την «Βασίλισσα» στο μπάσκετ ανοίγοντας μια δύσκολη εβδομάδα. Το ματς δεν έχει το τεράστιο ενδιαφέρον που είχε ο τελικός του Κυπέλλου, αλλά αποτελεί μια ακόμα καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της. Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που θα έχει κι αυτός θέμα κόπωσης, αλλά σίγουρα έχει ένα σπουδαίο ρόστερ. Αυτό το ματς αποτελεί μια καλή πρόβα για τους ημιτελικούς των πλέι-οφ και η Κυπελλούχος θα μετρήσει και στο ΣΕΦ τις δυνάμεις της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x