Κώστας Μιαούλης

Ωραίο ποδόσφαιρο και ποιότητα νίκησαν την τολμηρή επιλογή Δώνη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την κατά κράτος επικράτηση του ΠΑΟΚ και την γενναία αλλά και μοιραία επιλογή του Γιώργου Δώνη.

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά σε όλα τα φετινά ντέρμπι νίκησε γιατί το άξιζε παραπάνω από 100%. Ήταν καλύτερος, έβγαλε πολλά από το ποιοτικό ρόστερ του και νίκησε με ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Εξαιτίας αυτής της ποιότητας είναι πολύ πιθανό να επικρατούσε ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ πιο επιφυλακτικά.

Ο κόουτς των πράσινων αποφάσισε πάρα τα αντιθέτως θρυλούμενα των ρεπορτάζ, να κατεβάσει 4-4-2. Στο τέλος της μέρας νικήθηκε από ένα πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ, αλλά κέρδισε σεβασμό. Στον Παναθηναϊκό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν αρμόζει να βάζει πούλμαν στην άμυνα. Με λίγα λόγια μια γενναία, αλλά μοιραία για την έκβαση του ματς απόφαση.

Ο Λέο Ζαμπά έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, ακόμα καλύτερο κι από εκείνο που έβγαλε στη Λευκορωσία. Οι δύο ασίστ του που έγιναν γκολ, αλλά και η εξαιρετική του σέντρα στη φάση που ο Διούδης, που έκανε την απόκρουση της χρονιάς στην κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 30'. Μετά το πρώτο 25λεπτο, όπου η τακτική του Δώνη, ίσως και να ψάρωσε τον Δικέφαλο του Βορρά, μετά το σημείο αυτό, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυριαρχεί.

Ο Μάτος με τον Ζαμπά έκαναν τον Ινσούα να βλέπει εφιάλτες, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ντουμπλάρισμα, στα μαρκαρίσματα από τα άκρα. Μέχρι το 60' δίχως υπερβολή, θα μπορούσε να είχε βάλει και δύο και τρία γκολ. Ο Λημνιός 24.5 δευτερολεπτα μετά την είσοδο του στο ματς και μόλις οκτώ από την ώρα που εκτελέστηκε το πλάγιο έφτασε στο 2-0 μετά από έναν υποδειγματικό συνδυασμό του Καντουρί με τον Ζαμπά που είχε αλλάξει πλευρά, είχε έρθει αριστερά, αλλά ο Ινσούα, πάλι είχε χάσει τον παίκτη του. Ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού ενδέχεται να μην κατάλαβε καν πως με την εισοδο του σκορερ του δεύτερου τέρματος του ΠΑΟΚ είχε αλλάξει πλευρά ο Ζαμπά και πως από τη μεριά του έπεφτε ο πλέον ο Λημνιός.

Ο Δανός άφησε να παιχτεί μπάλα σε ένα δύσκολο ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει την εικόνα του ακλόνητου φαβορί, έχοντας πάρει όλα τα ντέρμπι. Η διαφορά των έξι πόντων δεν είναι αυτή που τον κάνει να φαντάζει ως τέτοιο από μόνη της, όσο το γεγονός πως ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε κρίσιμα ματς σε κακές του μέρες. Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση αυτού του γκρουπ παικτών του Παναθηναϊκού, μετά την πρώτη ήττα στη χρονιά, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x