Κώστας Μιαούλης

Χωρίς οκτάρι και με τα εξτρέμ θαμμένα, πας για τίτλο ΑΕΚ;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αναμενόμενη γκέλα της Δευτέρας, για το 8άρι και τα εξτρέμ που αναζητώνται και δικαιώνεται για τον φόβο του στο ματς με τον Ατρόμητο, περισσότερο κι απ' όσο με Μίλαν.

Όπως είχαμε αναλύσει στον αέρα το ματς με τη Μίλαν αποδείχτηκε πολύ λιγότερο δύσκολο απ’ όσο αυτό με τον Ατρόμητο. Στο Μιλάνο πήγες χωρίς άγχος, έβγαλε μεγάλη εμφάνιση ο Ανέστης, έπαιξες με τριάδα. Το δύσκολο θα ήταν και αποδείχτηκε να παίξεις με την ομάδα που σου κάνει «κηδείες» για πλάκα στο ΟΑΚΑ και φέτος έχει και κανονικό προπονητή και καλή ομάδα. Ο Μανόλο αντί να καταστρώσει τα πλάνα του για το ματς, κυνηγούσε την Κυριακή φαντάσματα-δημοσιογράφους. Σήμερα το μάζεψε το πράγμα, αλλά η λάσπη που έπεσε από κάποιους που αντιμετωπίζουν τις ίδιες πνευματικές ανησυχίες καταδίωξης με τον Χιμένεθ, έμεινε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά βιάστηκαν και εκτέθηκαν πολύ και στο προσωπικό, αφού όλες οι ενδείξεις έφερναν τον γράφοντα ως ενορχηστρωτή και στο αγωνιστικό με τον Μανόλο. Τώρα θα υπάρξει μια δυσκολία να εμφανιστούν για κάποιες μέρες. Με ξεπερνάει πάντως, αν μπορώ να υπαγορεύω σε όποιον ρεπόρτερ κάνει κριτική στον Μανόλο, τι θα γράφει. Ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί ποτέ...

Για το ματς τώρα. Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς για ένα δεκάλεπτο, έβγαλε μια φάση, ο Γιαννιώτης το έβγαλε και μετά δεν ενόχλησε τον Ατρόμητο. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί κανένας από τους Σιμόες και Γαλανόπουλο δεν μπορεί να δώσει την πρώτη κάθετη πάσα για να γίνεται παιχνίδι. Αν όμως ο Μανόλο αποφάσιζε να βάλει τον Μάνταλο κοντά στον έναν από τους δύο χαφ και έριχνε τα κανονικά εξτρέμ που έχει ή ένα από τα δύο με τον Λάζαρο; Σίγουρα φάσεις περισσότερες θα είχε κάνει και δεν θα ήταν 35 λεπτά με το να προσπαθεί μόνο και να μην κάνει φάσεις.

Ο Μάνταλος σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα και κατόπιν ήρθε το γκολ για να ολοκληρωθεί η καθιερωμένη πλέον «κηδεία» της Δευτέρας που παθαίνει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πρώτα με Λιβαδειά, μετά με Ηρακλή πέρσι όταν πάλι περιμέναμε να περάσουμε μπροστά και ήρθε το φετινό να «τριτώσει» το κακό. Εδώ μια παρένθεση. Ο Μανόλο είναι από πέρσι τον Γενάρη στην ΑΕΚ; Δημιουργικό οκτάρι υπάρχει; Περιμένουμε τον Κονέ, αλλά και αυτός προέκυψε στο φινάλε των μεταγραφών. Άρα εδώ φταίει που δεν επέμεινε, όπως ευθύνη έχει σοβαρή και η διοίκηση.

Τώρα οι αλλαγές και όλα αυτά είναι σχετικά. Από την ώρα που βάζει πρώτος γκολ ο Ατρόμητος, η έτσι κι αλλιώς ανορθόδοξη αλλαγή του Μπακασέτα, αντί του Λάζαρου που ορθώς βγήκε αφού δεν την πάλευε ούτε καν στο πρώτο μέρος, ακυρώθηκε. Μετά βάλαμε τον Γκάλο για να παίξουμε από δεξιά, αλλά εκεί έγινε το μοναδικό. Πηγαίναμε πάντα από αριστερά, με πέντε ποδοσφαιριστές όλους από εκεί. Ο Ατρόμητος που έχει και τους παίκτες και αρκετή ποιότητα φέτος για να παίξει έξυπνα και να παίρνει αποτελέσματα, έχει προπονητή που έβαλε τρεις στόπερ πίσω και καληνύχτα. Αφού τα καθάριζε όλα και ο Γιαννιώτης και κυρίως στη φάση του Αραούχο η ΑΕΚ δεν είχε καμία τύχη.

Για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να κερδίσει και σε Καραϊσκάκη και σε ΟΑΚΑ μέσα σε 20 ημέρες. Ο Ατρόμητος έχει ένα οκτάρι που η ΑΕΚ δεν έχει και ονομάζεται Θοδωρής Βασιλακάκης. Έβγαλε τη σέντρα πάρε-βάλε στον Ντάουντα και αυτός το παστέλωσε. Κράτησε μακριά την ΑΕΚ από την περιοχή στο πρώτο μέρος, με μία εξαίρεση και ο Κάναντι διαχειρίστηκε άψογα και τις αλλαγές του σωστά. Ο Ατρόμητος με τους δίδυμους πύργους που έχει, τον εξαιρετικό Μπουζούλασιτς, αλλά και τους Ουάρντα και Ντιγκινί καλύτερους από ποτέ μπορεί να ονειρεύεται και δικαιούται απόλυτα την πρωτιά μετά από οκτώ αγωνιστικές.

ΥΓ: Αλήθεια αναρωτιέται κανείς, πώς είναι δυνατόν να έχουν περάσει οκτώ αγωνιστικές και να μετράμε ένα γκολ από Λιβάια-Αραούχο; Έχουν πάρει πάσες; Γιατί σήμερα η πρώτη κανονική για να ισοφαρίσει άμεσα και ν’ αλλάξει τη ροή του ματς του έγινε σήμερα, ήταν αυτή που πήρε ο Αραούχο από τον Μάνταλο. Ο Λιβάια καλός αλλά όχι για μέσα στο κουτί. Περιμένω με αγωνία Γιακουμάκη, αφού μετά το 60’ μόνο με σέντρες παίζουμε. Πώς περιμένει να σκοράρει η ΑΕΚ, ο Χιμένεθ, αν δεν μπουν αυτοί στην εξίσωση.

ΥΓ1: Ο Μανόλο με όσα είπε χθες για τους δημοσιογράφους δεν έβαλε βόμβα σε κανέναν άλλον πλην του ίδιου του εαυτού και της ΑΕΚ. Για ένα 24ωρο έμεινε να αιωρείται μια αρνητική αύρα συνομωσίας. Προσωπικά λίγο με νοιάζει τι πιστεύουν αυτοί που τους κάνω κριτική. Επίσης θα εξετάσω μια κριτική προς εμένα όταν είναι τεκμηριωμένη. Όπως είπε και ο Γιάννης Ανέστης αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και εγώ τη δική μου. Ευτυχώς που ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, δείχνει πιο ώριμος από τον προπονητή της Ένωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x