Ελλάδα

Μιας πεντάρας… νιάτα!

Κάτι παραπάνω από… ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση της εθνικής Ελπίδων με τη Σουηδία! Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα ισοπέδωσαν 5-1 τους Σκανδιναβούς και βλέπουν κορυφή στον όμιλο των προκριματικών του Euro.

Αν η εμφάνιση των μικρών αποτελεί οιωνό για εκείνη των «μεγάλων», η Εθνική μας… είναι ήδη στο Μουντιάλ! Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο μπαράζ των Ανδρών με τη Ρουμανία, οι Ελπίδες δεν τους έδειξαν απλά το δρόμο, αλλά έδειξαν… ακράτητοι στο δρόμο προς τη δική τους μεγάλη διοργάνωση.

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (4’ Διαμαντάκος, 20’ Μαυρίας, 44’ πεν. Ποτουρίδης, 47’ Κολοβός, 88’ Καρέλης) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διέλυσε 5-1 το αντίστοιχο της Σουηδίας και έπιασε την Πολωνία στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου των προκριματικών του Euro.

Η φόρμα του Διαμαντάκου (που συμμετείχε στα τρία απ’ τα πέντε γκολ) και η εξαιρετική εμφάνιση του Μαυρία (που σκόραρε και κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Σουηδού τερματοφύλακα στο 27’) επέτρεψαν στην Εθνική να προσφέρει ένα απολαυστικό απόγευμα στους 3.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κατερίνης.

Δεδομένου λοιπόν ότι έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο απ’ την Τουρκία, εφόσον επικρατήσει την Τρίτη στην έδρα της δυνατής Πολωνίας, μπορεί να σκαρφαλώσει πλέον στην κορυφή και να ελέγχει απόλυτα την υπόθεση-πρόκριση.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Τουρκία 10 (9-5) -5 αγ.
Ελλάδα 9 (14-2) -4 αγ.
Πολωνία 9 (8-5) -5 αγ.
Σουηδία 4 (6-10) -4 αγ.
Μάλτα 0 (0-15) -4 αγ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Μπουχαλάκης (77’ Σιόπης), Τριανταφυλλόπουλος, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Κίτσιου, Κολοβός, Λαγός, Μαυρίας, Διαμαντάκος (69’ Βέλλιος), Γιαννιώτας (61’ Καρέλης).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Χακάν Έρικσον): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Χόλμεν, Μιλόσεβιτς, Σίλβερχοτ (77’ Κονάτε), Χάλμπεργκ (46’ Κουάισον), Κλάεσον, Λεβίκι, Τερν (42’ Στρόμπεργκ), Ισάκ, Χργκότα

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x