Ιταλία

Μηδέν από μηδέν: Μηδέν!

Από… κάρτες (επτά κίτρινες-μια κόκκινη) το ντέρμπι είχε πολλές. Από θέαμα και γκολ, Ρόμα και Μίλαν (έπαιζε με 10 από το 70') δεν πρόσφεραν πολλά πράγματα και έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι του Ολίμπικο.

Σε ένα παιχνίδι με επτά κίτρινες και μια κόκκινη κάρτα, Ρόμα και Μίλαν έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι του «Ολίμπικο» για την 16η αγωνιστική της Serie A. Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες, αφού οι μεν «τζιαλορόσι» έμειναν τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και την πρωτοπόρο Γιουβέντους, οι δε «ροσονέρι», που έπαιξαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αρμέρο, έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στις θέσεις Ευρώπης.

Βασικοί για τους γηπεδούχους ήταν οι Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας, που αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι, ενώ αλλαγή στο 80ο λεπτό μπήκε ο Βασίλης Τοροσίδης, που αντικατέστησε τον Ντάγκλας Μαϊκόν.

Το πρώτο ημίχρονο, παρότι δεν είναι πολλές κλασσικές ευκαιρίες, είχε καλό ρυθμό. Η Μίλαν απείλησε δύο φορές, αρχικά στο 2ο λεπτό με σουτ του Χόντα, που απέκρουσε ο Ντε Σάνκτις και στην επαναφορά, ο Πόλι σούταρε από πλάγια, για να μπλοκάρει ο πορτιέρε της Ρόμα. Η δεύτερη ήταν στο 38’, με τον Μεξές να πιάνει βολίδα από 35 μέτρα και να αναγκάζει τον Ντε Σάνκτις σε μεγάλη απόκρουση. Από την πλευράς της, η Ρόμα απείλησε στο 29’ με τον Ζερβίνιο, ο οποίος απέφυγε δυο-τρεις αντιπάλους, βρέθηκε απέναντι από τον Ντιέγκο Λόπεθ, αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα, ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ντε Γιονγκ, μια φάση πολύ δύσκολη για τον διαιτητή Νίκολα Ριτσόλι, ο οποίος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Μίλαν μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε δις. Στο 55’ ο Πόλι σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Μποναβεντούρα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ντε Σάνκτις να αποκρούει. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και στο 70ο λεπτό άλλαξε η αριθμητική ισορροπία, καθώς οι «ροσονέρι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αρμέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το πλεονέκτημα, η Ρόμα αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Ντιέγκο Λόπεθ. Το κατάφερε στο 92’ με τους Ζερβίνιο-Μ’ Μπίβα να κάνουν το «1-2», αλλά στο τετ-α-τετ ο πορτιέρε της Μίλαν ήταν ο νικητής. Κι αφού το γκολ δεν μπήκε ούτε από τη μια, ούτε από την άλλη ομάδα, το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Πέμπτη, 18/12

Κάλιαρι-Γιουβέντους 1-3
(65’ Ροσετίνι - 3’ Τέβες, 15’ Βιδάλ, 50’ Γιορέντε)

Νάπολι-Πάρμα 2-0
(19’ Ζαπάτα, 30’ πεν. Μέρτενς)

Σάββατο, 20/12

Σασουόλο-Τσεζένα 1-1
(76’ Ζάζα - 90+4’ Ζε Εντουάρντο)

Ρόμα-Μίλαν 0-0

Κυριακή, 21/12 (16:00)

Βερόνα-Κιέβο (13:30)
Αταλάντα-Παλέρμο
Φιορεντίνα-Έμπολι
Σαμπντόρια-Ουντινέζε
Τορίνο-Τζένοα
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Δευτέρα, 5/1

Λάτσιο-Σαμπντόρια (21:45)

Τρίτη, 6/1 (16:00)

Ουντινέζε-Ρόμα (13:30)
Κιέβο-Τορίνο
Έμπολι-Βερόνα
Τζένοα-Αταλάντα
Μίλαν-Σασουόλο
Παλέρμο-Κάλιαρι
Πάρμα-Φιορεντίνα
Τσεζένα-Νάπολι (19:00)
Γιουβέντους-Ίντερ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x