Κύπελλο Ελλάδας

Μην το… ξεψαχνίζουμε

Σε μάταιη μετέτρεψε κάθε… πιθανή σκέψη για το ποιος θα προκριθεί στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός! Με πρωταγωνιστές τους Κλωναρίδη-Καρέλη, οι «πράσινοι» καθάρισαν άνετα 3-0 τον Ηρακλή Ψαχνών. Δείτε τα γκολ.

Με το στιλ -και την άνεση- που επιτάσσει τ’ όνομά του καθάρισε την πρόκριση στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός.

Χωρίς ν’ αγχωθούν κι έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Κλωναρίδη και Καρέλη (που πέτυχαν από ένα γκολ και είχαν από μια ασίστ) οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών.

Απίστευτη η έμπνευση του Κρητικού στο τέρμα που πέτυχε, λίγη ώρα αφότου ο Δώνης σημείωνε το παρθενικό του με την πράσινη φανέλα σ' επίσημο ματς.

Στις 15 Ιανουαρίου η (διαδικαστικού χαρακτήρα) ρεβάνς, που αναμένεται να σφραγίσει πως ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος μ' έναν εκ των Ολυμπιακού Βόλου και Αστέρα Μαγούλας.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του -λόγω του rotation του Γιάννη Αναστασίου- παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός. Πέραν των Νάνο, Πράνιτς και Μπεργκ (που ήταν εκτός αποστολής), ο Έλληνας τεχνικός άφησε έξω και τον Τριανταφυλλόπουλο. Ξεκίνησε, δε, στην ενδεκάδα τον Δώνη κι επανέφερε σ’ αυτή τους Ντίνα και Κλωναρίδη. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής και Σπυρόπουλος. Καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός, ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του ξεκίνησαν οι Ζέκα-Δώνης και τριάδα στην επίθεση ήταν οι Κλωναρίδης (αριστερά), Ντίνας (δεξιά) και Καρέλης (κορυφή).

Το ματς

Παρόλο που είχε απέναντί του Ηρακλή, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε με… ρόπαλο στο γήπεδο. Μπήκε με υπομονή. Επίγνωση ότι θα βρει απέναντί του μια σφιχτή άμυνα. Σχέδιο να τη διασπάσει απ’ τα άκρα. Κι έναν εξαιρετικό Κλωναρίδη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν μέσα σε ό,τι καλό δημιούργησαν οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος. Και τελικά απ’ τα δικά του πόδια πήραν αυτό που ήθελαν.

Διότι την πρώτη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής -σε γύρισμα του Σπυρόπουλου- έριξε με άσφαιρα. Τη δεύτερη (έπειτα από όμορφο συνδυασμό με τους Δώνη και Καρέλη) αποδείχθηκε υπερβολικά αλτρουιστής. Την τρίτη όμως κατάφερε τελικά να το… κεράσει το γκολ. Φέρνοντάς το «στο πιάτο» του Δώνη, που δεν δυσκολεύτηκε να κολατσίσει το πρώτο του τέρμα με την πράσινη φανέλα.

Θα ήταν κρίμα όμως αν ο αποψινός Κλωναρίδης δεν έβαζε κι εκείνος τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Κι ο Καρέλης δεν επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό έκλεψε εν ψυχρώ την μπάλα -με την έναρξη του β’ μέρους- πριν του δώσει την ευκαιρία απλά να την… αγριοκοιτάξει για να μπει μέσα. Πού να ‘βλεπε όμως -η μπάλα- πώς θα της φερόταν ο ίδιος ο νεαρός Κρητικός…

Όταν -στο αμέσως επόμενο λεπτό- τη βρήκε στρωμένη. Και αστράφτοντάς της ένα ξερό αριστερό από πλάγια θέση, τη διέταξε να καρφωθεί στ’ αντίπαλα δίχτυα. Ήταν το χάιλαιτ μιας βραδιάς όπου ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση γι’ αστεία. Έστω κι αν οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν ένα τέτοιο. Με τον Κοτσόλη όμως να σταματά στο τέλος τον Ντελέκο και να διατηρεί… διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Δώνης (72’ Αναστασόπουλος), Κλωναρίδης, Ντίνας (64’ Ατζαγκούν), Καρέλης (75’ Μπαλμπόα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ταμπάκης, Μέντες, Αμπεΐντ, Τριανταφυλλόπουλος

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Νικολόπουλος, Τζανής, Κρητικός (52’ Ντελέκος), Κοιλιάρας, Ντάνιελ, Τσιμόντζι, Γκεμίσης, Τσούτσης (79’ Επιτροπάκης), Παλαιολόγος (62’ Φοντακάρο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανδρούτσος, Λάμπρου, Στουρνάρας, Ντούμας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης»



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x