Κώστας Νικολακόπουλος

Μην χάσει το μεγάλο του όπλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr για την ανάγκη να μην απολέσει ο Ολυμπιακός ένα μεγάλο όπλο που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

• Δυστυχώς μου φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από τον πολύ κόσμο και από τα media κλπ, κλπ. ότι ο Ολυμπιακός φέτος κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Το ότι έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ήταν κάτι πολύ άσχημο. Αλλά να μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης θα είναι ακόμη πιο άσχημο.

• Ο Ολυμπιακός όχι απλά πρέπει να περάσει από τα πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διακριθεί όσο το δυνατό περισσότερο πρώτα στους ομίλους κι έπειτα και στη συνέχεια της διοργάνωσης.

• Κι οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ευρωπαϊκό προφίλ του συλλόγου. Έχουν να κάνουν ακόμη και με «εσωτερικά» θέματα.

• Διότι τόσα χρόνια, όταν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην Ελλάδα λόγω διαιτησίας, ο Ολυμπιακός είχε να αντιτάξει ένα μεγάλο όπλο που έβγαζε από τη φαρέτρα του: είχε να δείξει ο Ολυμπιακός τις επιτυχίες του στην Ευρώπη και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε την πρόκριση επί της Μπενφίκα, είχε τους 9 βαθμούς σε κάθε φάση ομίλων, είχε τους θριάμβους επί των Γιουνάϊτεντ, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, είχε τα διπλά στην Άρσεναλ και στη Μαρσέϊγ κλπ, κλπ. Με όλα αυτά τα αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός ήταν σα να έλεγε, «ποια διαιτησία ρε. Εγώ κερδίζω τα θηρία της Ευρώπης κι εσείς μου λέτε πως σας κερδίζω εσάς;».

• Με τον αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπερ Σεβά ο Ολυμπιακός δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και σαν ομάδα Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο. Το πλήγμα θα γίνει μεγαλύτερο, με αποκλεισμό κι από το Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός θα έχει χάσει για τη νέα σεζόν ένα σοβαρό κι αξιόπιστο όπλο που είχε.

• Και σε 11 ημέρες ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του παιχνίδι με την Αρόουκα, που είναι αντίπαλος σαν την Χάποελ, δηλαδή κωλοπετσωμένη ομάδα, στην οποία δύσκολα βάζεις γκολ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x