Ελλάδα

Μίσσας: «Δεν έχουμε βρει ρυθμό ακόμα…»

Ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου είναι ισχυρό πλήγμα για την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών, ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα γίνει στην Κρήτη, όπως είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Μίσσας.

Ανήσυχος, αλλά αισιόδοξος εμφανίζεται ο Κώστας Μίσσας για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών, που ξεκινά την Τρίτη (8/7).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως θα είναι σημαντική η απουσία του τραυματία Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ λόγω των διάφορων προβλημάτων πριν από την προετοιμασία, η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό ενόψει της πρεμιέρας στη διοργάνωση κόντρα στη Λιθουανία.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Τόλη Κοτζιά ο Κώστας Μίσσας:

Για την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του Ευρωμπάσκετ Νέων: «Από την αρχή είχαμε προβλήματα στην προετοιμασία. Είχαμε τραυματισμούς, αλλά και την απουσία των παικτών του Ολυμπιακού. Νομίζαμε ότι τα βάλαμε σε σειρά τα πράγματα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Παπαπέτρου χτύπησε».

Για τον όμιλο της Εθνικής ομάδας: «Δεν είναι εύκολος. Έχει δύο ομάδες, όπως Λιθουανία και Λετονία που είναι ισχυρές. Αλλά και οι Αγγλία και Ουγγαρία δεν είναι αμελητέες ποσότητες. Πρέπει να παίξεις καλά για να τους νικήσεις. Για μας το ζητούμενο είναι το καλό ξεκίνημα, για να βρούμε ρυθμό. Στο τουρνουά προσπαθήσαμε να βρούμε ρυθμό, αλλά τραυματίστηκε ο Ιωάννης και δεν τα καταφέραμε».

Για τον Παπαπέτρου και τους αντιπάλους της Εθνικής: «Ο Ιωάννης μπορεί να παίξει με πλάτη. Έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί εκτός από το να εκτελεί. Είναι μία αξιόπιστη λύση. Στα φιλικά είδαμε πως υπάρχει θέμα στο επιθετικό μέρος. Είναι θέμα ψυχολογίας και εμπιστοσύνης. Μέσα από μία διαδικασία θα μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε στην επίθεση. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε βρει ρυθμό ενόψει της έναρξης. Υπάρχουν καλοί παίκτες στις ομάδες που έχουν πολλές εμπειρίες, παρά το γεγονός πως είναι 19-20 χρονών. Παίζουν αρκετά σε μεγάλες λίγκες. Όπως, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Κροατία και Λετονία. Ξέρουμε γενικά τι μπάσκετ παίζουν. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Από εκεί και πέρα για εμάς, είναι συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς. Περιμέναμε να έχουμε ένα σύνολο που να έχει πολλές πιθανότητες να πάει ψηλά, αλλά λόγω των προβλημάτων είναι δύσκολο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται, αλλά είναι δύσκολο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x