Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Αβέβαιη η έκβαση της αξιολόγησης–Καθυστερήσεις=Επώδυνα μέτρα

«Το μείγμα ιδεοληψίας και ανεπάρκειας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία».

Τη βαθιά ανησυχία του για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης, την οποία χαρακτήρισε αβέβαιη, εξέφρασε μιλώντας στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις επιφέρουν επώδυνα μέτρα.

«Δεκατέσσερις μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός κόφτης και το Υπερταμείο. Και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το μείγμα ιδεοληψίας και ανεπάρκειας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συναισθάνομαι, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «και το άγχος και την ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας του 90% των Ελλήνων πολιτών, που πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Είναι λυπηρό, όμως, να αναλογίζεται κανείς ότι σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ξεκολλήσει από το τέλμα της κρίσης. Η θέση της χώρας θα ήταν διαφορετική αν δεν είχαμε χάσει τα τελευταία δύο χρόνια με επώδυνα πισωγυρίσματα και τραγικές επιλογές».

Ένα όμως είναι βέβαιο δήλωσε σκωπτικά ο πρόεδρος της ΝΔ: «Ανεξάρτητα από το αν ο κ. Τσίπρας είναι στην Κούβα, στη Νικαράγουα ή στην Αθήνα, είναι σταθερά απών από την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να βγούμε από την κρίση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία απέναντι σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Διώχνει, αντί να προσελκύει επενδυτές. «Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, που φρόντισε εγκαίρως να τορπιλίσει ο κ. Σκουρλέτης πριν επιβραβευθεί στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Και διερωτώμαι: Υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτό το κυβερνητικό φιάσκο; Ιδρώνει το αυτί κανενός που η Ελλάδα έχει καταστεί προορισμός προς αποφυγήν για κάθε επενδυτή;» παρατήρησε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και ειδική αναφορά στους Δήμους του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που όπως επισήμανε σηκώνουν ένα δυσανάλογο μεγάλο βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού, αλλά και γενικότερα σε όλους τους Δήμους, και τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Έχετε επωμιστεί ευθύνες (στο προσφυγικό), οι οποίες δεν σας αναλογούν και κατά ομολογία τα έχετε βγάλει πέρα πάρα πολύ καλά. Αλλά, δυστυχώς, λείπει ένας κεντρικός σχεδιασμός από την Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση η οποία συχνά χρεώνει τη δικιά της διαχειριστική αποτυχία. Όχι μόνο σας έχει εγκαταλείψει, αλλά δεν διστάζει να σας απαξιώνει, χρεώνοντας σε εσάς τις δικές της παραλείψεις, την δική της διαχειριστική αποτυχία» τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Μουζάλα.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x