Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρέπει να υπάρξει μια «γενναία ρύθμιση του χρέους», την οποία οι Ευρωπαίοι «έχουν υποσχεθεί από το 2012».

O Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρέπει να υπάρξει μια «γενναία ρύθμιση του χρέους», την οποία οι Ευρωπαίοι «έχουν υποσχεθεί από το 2012».

Μιλώντας στο «ΚΡΗΤΗ TV», ο πρόεδρος της Ν.Δ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το πακέτο Τσίπρα. «Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Γιατί δεν το ψηφίζουμε; Διότι αν δεν είχαμε καθυστερήσει έτσι όπως καθυστερήσαμε, εάν δεν υπήρχε η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, τα μέτρα αυτά δεν θα ήταν απαραίτητα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει τους 153 βουλευτές, η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές».

«Πρέπει να πάμε σε μια επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους και μείωση των επιτοκίων. Είναι μια παρέμβαση στο χρέος. Ξέρουμε το πλαίσιο της ρύθμισης του χρέους. Γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όταν ο κ. Τσίπρας ζητούσε διαγραφή του χρέους, ήξερε ότι ζητούσε κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει. Και υπονόμευε την αξιοπιστία της χώρας. Φυσικά, τα έχει καταπιεί όλα αυτά, τα έχει ξεχάσει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι «για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ρύθμιση, πρέπει να είμαστε εμείς, πρώτα απ’ όλα, αξιόπιστοι. Μια κυβέρνηση, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και την Ευρώπη στα όριά της, το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν κερδίζει ακριβώς σε βαθμούς αξιοπιστίας».

Για τις απαιτήσεις των πιστωτών, υποστήριξε ότι «ενέχουν ένα στοιχείο υπερβολής» στο να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%. «Θα δώσουμε αγώνα αυτό να το αλλάξουμε με το να καταθέσουμε στο τραπέζι το δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x