Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για συμφωνία: Πρωτοφανής στην ιστορία πολιτική απάτη

«Το 4ο μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο και φέρνει τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης»

Για πολιτική απάτη εις βάρος του λαού, που όμοια της δεν έχουμε δει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, κατηγόρησε την κυβέρνηση, και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Σε λίγο οι 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 9 των ΑΝΕΛ θα ακούσουν το όνομα τους, δεν θα το σκεφτούν, δεν θα διστάσουν, δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια το νομοσχέδιο (…) Για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος… Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολίτικης απάτης που γνώρισε πότε η χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα το 2014 είχε βγει δοκιμαστικά δύο φορές στις αγορές, και ετοιμαζόταν για μεγάλη έξοδο το 2015, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δημιούργησε ερείπια οι πολίτες τα βιώνουν καθημερινά».

Το ΑΕΠ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισεκ. ευρώ ενώ τώρα θα φτάσει τα 181 δισεκ. δυο χρονιά χαμένα.

«Τι έχετε πει να πει για τις δηλώσεις του Βαρουφακη ότι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης έλεγε ανοησίες; Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική απατή παγιδεύετε τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική γα να μείνετε στην εξουσία» τόνισε πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως την ύβρη ακόλουθη πάντα η νέμεση.

Επικαλούμενος και στη σκληρή κριτική του Μίκη Θεοδωράκη κατά της κυβέρνησης δήλωσε ότι αν ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη είχαν ντροπή θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί.

«Υπογράφετε τα μνημόνια που θα σκίζατε δύο - δύο και με τα δυο σας χέρια. Φέρατε μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που σας ζητούσαν χωρίς ημερομηνία λήξης. Από το ‘’go back’’ στην κ. Μέρκελ πήγατε στο ‘’βοήθεια κ. Μέρκελ’’. Aποδεικνύεστε πιο παλιοί και από το παλιό και σίγουρα πιο αδίστακτοι και πιο κυνικοί με ένα νέο πελατειακό στρατό» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Το 4ο μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο, και φέρνει τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, ο λογαριασμός 14,2 δισεκ. ευρώ ενώ το πρόγραμμα παροχών ήταν 12 δισεκ. ευρώ, 9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το email Χαρδούβελη. Με τη μείωση του αφορολογητου επιβαρυνονται για πρωτη φορά 1,3 εκατ. πολίτες, ενώ επιβαρύνονται επίσης αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες με το διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των εισφορών.

Επίσης, επισήμανε ότι κανένας Έλληνας δεν προσδοκά τίποτε από την εφαρμογή των αντιμέτρων. Στο σημείο επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση της ΝΔ για μειώσεις ειδικών και άλλων φόρων όπως στο κρασί από το υπερβάλλον πλεόνασμα του 2016. «Με τίνος εξουσιοδότηση λαμβάνετε δεσμεύσεις πέραν της κυβερνητικής σας θητείας;» διερωτήθηκε ακόμα.

«Σμόκιν στην παραλία»

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε την αποστροφή του ότι σύντομα θα φορέσει γραβάτα γιατί θα μειωθεί το χρέος. «Είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα νέα ψέματα που λέτε» σχολίασε ειρωνικά.

Αιχμές για Καλογρίτσα - Σαββίδη

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποπειράθηκε να ελέγξετε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο «με τους κουμπάρους τους λαγούς και με τον διαγωνισμό παρωδία του κ. Παππά». «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να διαλύσετε όσους σταθμούς δεν συμφωνούσαν μαζί σας και δεν έπαιζαν το παιχνίδι σας» σχολίασε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x