Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη στην Ελλάδα και ανοιχτή σε όλους

Μιλώντας στο Μενίδι με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η παράταξη είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα και επάνω της ακουμπούν οι ελπίδες των Ελλήνων, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση στο Μενίδι για τον εορτασμό της 43ης επετείου από την ίδρυση της παράταξης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει και κάλεσε τους πολίτες να την εμπιστευτούν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η παράταξη είναι ανοιχτή σε όλους του πολίτες και δεν θα επιδείξει ρεβανσισμό απέναντι σε οποιονδήποτε.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε πως η ΝΔ δεν θα ασκήσει πολιτική «τάζοντας λεφτά που δεν υπάρχουν» ούτε προσφέροντας προσωρινά επιδόματα που δεν λύνουν τα προβλήματα.

Υποσχέθηκε έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω προσέλκυσης επενδύσεων, και μείωση των φόρων που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρήσεις. Στάθηκε ειδικά στην περικοπή του φορολογικού συντελεστή για εταιρείες κατά εννέα μονάδες εντός διετίας και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής μπορεί να επιτευχτεί μέσω του «συμμαζέματος του κράτους», τονίζοντας την ανάγκη αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Επισήμανε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, προσθέτοντας όμως ότι οι εργατικοί, οι συνεπείς και οι επιτυχημένοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το έργο τους θα βρει ανταπόκριση. «Αυτοί που δεν θέλουν αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν και είναι η μειοψηφία», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στο μέτωπο της παιδείας, λέγοντας ότι η βελτίωσή της συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για το μέλλον της χώρας.

«Δεν ζητάμε την ψήφο των πολιτών απλώς για να φύγει μια κακή & ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση. Ζητάμε θετική ψήφο. Για να αλλάξουμε όσα πρέπει», είπε.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x