Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα το συντομότερο δυνατό

Ο κ Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να λάβουν οι πληγέντες το έκτακτο επίδομα, ενώ συνεχάρη και όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της περιοχής που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους.

Την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό των αντιπλημμυρικών έργων που δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, αν και υπήρχαν οι πόροι και οι μελέτες, έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως απόλυτη προτεραιότητα, σε δηλώσεις του από τη Μάνδρα Αττικής, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για προσωπική του δέσμευση.

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Μάνδρας βίωσαν μια απόλυτη καταστροφή προσθέτοντας ότι «θρηνήσαμε αχρείαστα 23 θύματα».

Τόνισε την ανάγκη να λάβουν οι πληγέντες, το συντομότερο και χωρίς γραφειοκρατία, το έκτακτο επίδομα, ενώ συνεχάρη και όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της περιοχής που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους.

Εν τω μεταξύ από σήμερα γίνεται η κατάθεση των αιτήσεων, για τη χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών στους πολίτες της περιοχής.

Δικαιούχοι είναι οι πληγέντες ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και με δωρεάν παραχώρηση κάτοικοι. Η ενίσχυση ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Χθες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κάτοικοι και επιχειρηματίες της Μάνδρας ξέσπασαν κατά της Ρένας Δούρου, ζητώντας επιτακτικά να τους πει τον σχεδιασμό της περιφέρειας για την επόμενη ημέρα, με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x