Επικαιρότητα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Η εξουσία σας έχει διαφθείρει

Οι επαφές του Π. Καμμένου με καταδικασμένο και οι επιθέσεις του Π. Πολάκη στη Δικαιοσύνη αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος της κριτικής του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

Σε δύο βασικές γραμμές κινήθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε αφενός στα εξωθεσμικά ατοπήματα της κυβέρνησης (Καμμένος- Πολάκης). Επιχείρησε αφέτερου να αποδομήσειι το success story του Πρωθυπουργού αναφορικά με τα αποτέλεσματα του πρόσφατου Eurogroup.

Την ίδια στιγμή επανέφερε την πρόσκληση του για υπερκομματική συνεργασία (λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση παρόμοιας πρότασης στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ) προκειμένου να βγει η χώρα από την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα ότι η ΝΔ ποδηγετείται από την ακροδεξιά ρητορική του Άδωνι Γεωργιάδη, καταλόγισε στον Πρωθυπουργό «πολιτικό κυνισμό που δεν έχει όρια».

Επικεντρώθηκε στο «ήθος το ύφος και την ασχήμια της δημόσιας παρουσίας» του Πάνου Καμμένου προκαλώντας τον αρχηγό της κυβέρνησης ότι ταυτίζεται μαζί του.

Ανέφερε συγκεκριμένα τις αναρτήσεις του υπουργού στο διαδίκτυο (γραβάτα με ανδρικά μόρια) τις οποίες συνέχεια απέδωσε στον υιό του. Την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα σαν να είναι το προσωπικό του παιχνίδι. Και τέλος τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη κατηγορούμενο για υπόθεση ναρκωτικών.

«Πρόκειται για μια εκτροπή που παραβιάζει κατάφωρα την διάκριση των εξουσιών» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και θέλοντας να καταδείξει ότι δεν έχει δεσμούς με συμφέροντα υπογράμμισε ότι οι ένοχοι όσο ισχυροί και να είναι πρέπει να αντιμετωπίζουν την συνέπεια των νόμων «αλλά αυτό να το κρίνει η Δικαιοσύνη και όχι ο Τσίπρας και ο Καμμένος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν ο Πάνος Καμμένος τον είχε ενημερώσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση κατηγορώντας ταυτόχρονα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους προσφέροντας υποστήριξη και συννενοχή στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Η εξουσία σας έχει διαφθείρει και έχετε αποκτήσει ανοσία σε τέτοια φαινόμενα» δήλωσε προκαλώντας μεγάλο εκνευρισμό και έντονε διαμαρτυρίες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε παράλληλα «θεσμικά χυδαίο» τον Παύλο Πολάκη και με σκωπτκό ύφος παρατήρησε ότι τις αναρτήσεις του θα μπορούσε κάποιος να τις αποδώσει στον καύσωνα.

Έντονα επικριτικός ήταν όμως και για το πρόσφατο Eurogroup κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι παρά το αφήγημα νίκης που επιχειρεί να στήσει η «διαπραγμάτευση έγινε χωρίς αυτόν κι όταν ολοκληρώθηκε τον ενημέρωσαν ότι αυτή είναι η απόφαση πάρτε τη».

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα για να σαρκάσει ότι «το βιβλίο κοντεύει να σχιστεί».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν επιτεύχθηκε κανένας από τους πέντε στόχους τους οποίους ο ίδιος διατυμπάνιζε:

· Η β αξιολόγηση καθυστέρησε σημαντικά να κλείσει.

· Δεν πήραμε την ποσοτικοποίηση των μέτρων για το χρέος.

· Η χώρα δεν μπήκε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

· Η ελληνική οικονομία δεν έχει καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυης.

· Δεν επιτεύχθηκε ο στόχος αποκλιμάκωσης του ύψους των επιτοκίων.

Ο αρχηγός της ΝΔ προκάλεσε νέο γύρο έντονων διαμαρτυριών όταν καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι έστησε αυτό το αφήγημα για να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν το σκληρό πακέτο μέτρων. «Στην πραγματικότητα όμως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν και άλλο στα κοινοβουλευτικά έφρανα. Θα ψηφίσουν και ότι άλλο έρθε για να καθήσουν λίγο παραπάνω» είπε.

Θέλοντας τέλος να αντικρούσει τα περί λαικισμού και ανέξοδης αντιπολιτευτικής κριτικής που του χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι αν η χώρα στέκεται όρθια αυτό οφείλεται στην στάση της αξιωματική αντιπολίτευσης.

«Εμείς κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το καλοκαίρι του 2015. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την πολιτική απάτη που χρησιμοποιήσατε» κατέληξε.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x