Χάντμπολ

Μοιρασιά στου Ρέντη

Ισόπαλοι 25-25 Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην 15η αγωνιστική της Handball Premier

Σε ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το κύπελλο την περασμένη Τετάρτη, Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 25-25 στην αυλαία της 15ης αγωνιστικής στην Handball Premier.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σαφέστατα πολύ βελτιωμένη και καλύτερα προετοιμασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια καλή εικόνα με λάθη σε άμυνα και επίθεση.

Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας πλέον 16 νίκες-2 ισοπαλίες και παρέμειναν –με διαφορά ασφαλείας- στην κορυφή της Handball Premier με 28 πόντους, ενώ η ΑΕΚ ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στους 23 πόντους, ωστόσο ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχει ένα ματς λιγότερο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φάνηκε να πατάει καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε ακόμα και με τρία γκολ 10-7 (18’) με τον Πετρίσεβιτς, αλλά η «Ένωση» αντέδρασε και ισοφάρισε 10-10 με τον Βραζάλιτσα στο 21’. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 15-14, χάρη σε τέρμα του Σανίκη λίγο πριν το τέλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και κατάφερε να προηγηθεί στο 37’ (16-17) με τον Χόγκας μετά από πολύ ώρα.
Η «Ένωση» κατάφερε να πάρει προβάδισμα με δύο γκολ πέντε φορές (17-19, 18-20, 19-21, 21-23, 22-24), αλλά ισάριθμες φορές ο Ολυμπιακός επέστρεψε και ισοφάρισε.

Οι φιλοξενούμενοι παρά τις κόκκινες (από τρία δίλεπτα) σε Τσικογιαννόπουλο (31’) και Χόγκας (55’) βρήκαν τις λύσεις και πήραν και πάλι… κεφάλι με τον Λόκεν (24-25).

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο ισόπαλες 25-25, με τον Ολυμπιακό να αποκτά πλεονέκτημα με το δίλεπτο στον Βραζάλιτσα λιγότερο από ένα λεπτό πριν το τέλος.

Η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κωστακίδη στο 59:30 αλλά ο Ραντούλοβιτς τον νίκησε με την ΑΕΚ να έχει την τελευταία επίθεση του ματς χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, αφού το φάουλ που εκτέλεσε –σε νεκρό χρόνο- ο Μυλωνάς απόκρουσε ο Τσιλιμπάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ – ΑΕΚ 25-25
Τα πεντάλεπτα: 1-12, 6-4, 8-5, 10-9, 11-11, 15-14 (ημχ.), 16-16, 18-20, 21-21, 22-24, 25-25, 25-25
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας):
Τσακνής, Κωστακίδης 5, Κρητικός, Πετρίσεβιτς 1, Τζηράς 5, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης, Σκόμπριτς, Στούμπης 1, Κανδύλας 1, Σανίκης 4, Αλβανός 4, Παπαδιονυσίου 2, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.
ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 4, Γεωργιάδης, Χόγκας 7, Ζαμπούνης 2, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 5, Δομπρής 1, Βαμβακάς, Αργυρού 2, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 2.
Διαιτητές: Τσάκωνας – Χασκής, Δίλεπτα: 4-10, Πέναλτι: 3/3-1/1
Κόκκινη: 30:24 Τσικογιαννόπουλος (3 δίλεπτα), 54:53 Χόγκας (3 δίλεπτα)


Δηλώσεις

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Εν μέρει ήταν φυσιολογικό να αντιδράσει η ΑΕΚ. Εμείς θέλαμε να διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα, κάτι που δεν το καταφέραμε, κυρίως λόγω της άμυνας. Δεχθήκαμε πολλά γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να παίρνουμε κάτι απ’ όλα τα ματς. Από την μία είναι κακό που βρεθήκαμε να κυνηγάμε, αλλά από την άλλη είναι θετικό ότι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το ματς με δύο καθαρά σουτ, όπως είχε και η ΑΕΚ για να είμαστε δίκαιοι. Δεν σημαίνει κάτι το ότι διατηρήσαμε το αήττητο. Ουσιαστικά σήμερα τελειώνει η α’ φάση της σεζόν και σε ένα μήνα περίπου θα αρχίσουν τα πραγματικά παιχνίδια που θα κρίνουν τους τίτλους».

Νίκος Γραμματικός (προπονητής ΑΕΚ): «Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε αυτή την απόδοση να την είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Η πραγματικότητα είναι ότι ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, γιατί έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός είναι σταθερός όλη την σεζόν. Όπως είπα και στα παιδιά πρέπει να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά που κάνουμε. Είναι μια δύσκολη περίοδος με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, πιστεύω είμαστε σε θέση να την διαχειριστούμε. Από τα ματς της συνέχειας ειδικά κόντρα στην Γκέζτεπε πιστεύω θα βγούμε ωφελημένοι, αυτό που θέλω είναι όλα τα παιδιά να έχουν την υγεία τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x