Πόλο

Μορφέσης στον ΣΠΟΡ FM: «Οι διαιτητές μας έκλεψαν την νίκη»

Οι λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών στο ματς με την Ισπανία κόστισαν στην Εθνική πόλο μία θέση στην τελική τετράδα και την ελπίδα για την διεκδίκηση ενός μεταλλίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Μορφέση.

Την παρουσία της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης σχολίασε ο προπονητής της, Γιώργος Μορφέσης, μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6. Τόνισε ότι η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ματς με την Ισπανία, όπου χάθηκε η δυνατότητα για πρόκριση στην τετράδα και διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

«Είμαι ικανοποιημένος από την γενική εικόνα αλλά όχι από την κατάταξη», ανέφερε στους Μιχάλη Λεάνη και Τόλη Κοτζιά ο Έλληνας τεχνικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την αίσθηση που του άφησε η 7η θέση:
«Είμαι ικανοποιημένος από την γενική εικόνα αλλά όχι από την κατάταξη. Αξίζαμε μία καλύτερη θέση. Σε ένα κομβικό παιχνίδι με την Ισπανία μας έκλεψαν την νίκη οι διαιτητές. Ένα ανύπαρκτο φάουλ στο τέλος οδήγησε σε αποβολή και μας κόστισε τη νίκη. Αν νικούσαμε θα μπαίναμε τετράδα και θα είχαμε τις δυνατότητες για πιο ψηλά. Πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Είμαι υπερήφανος ωστόσο από την προσπάθεια των παιδιών».

Για το μέλλον της Εθνικής ομάδας:
«Είχαμε διάθεση και ενέργεια. Μπήκαν κάποια καινούρια πρόσωπα. Με χαροποιεί αυτό και πιστεύω στο μέλλον θα παραμείνουμε στο υψηλό επίπεδο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια όπως οι άλλες χώρες να έχουμε αρκετά κορίτσια τα οποία έρχονται από πίσω, αλλά γενικά γίνεται καλή δουλειά στα ηλικιακά. Αυτά τα παιδιά προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να τα κρατήσουμε και να παίξουν στις νεαρές εθνικές. Το ελληνικό πόλο έχει δείξει πως έχει λίγα παιδιά αλλά μπορεί να συνεχίσει την παράδοση».

Για τις συνθήκες που επικρατούν στο πόλο:
«Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Είναι γεγονός αυτό. Έτσι όμως είναι τα πράγματα και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Εμείς περιμέναμε τα μέσα του Ιούνη για να ζεσταθεί η πισίνα του Αγίου Κοσμά από τον ήλιο. Ευχαριστώ ωστόσο την διοίκηση του προπονητικού κέντρου που μας παραχώρησε την πισίνα».

Για το που είναι το σπίτι του πόλο:
«Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο συνεχίζει να μας απασχολεί και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε από εδώ και από εκεί».

Για την πιο βελτιωμένη ομάδα:
«Η Ισπανία που μας απέκλεισε είναι μια ομάδα που απέδωσε πάνω από τις προσδοκίες. Ο Καναδάς επίσης. Γενικότερα από την 2η θέση ως την 10η όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά και μπορούν να συμβούν τα πάντα».

Για τις διοργανώσεις που ακολουθούν:
«Πλέον κοιτάμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Βόλο 3-9 Σεπτεμβρίου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x