Πόλο

Μορφέσης: «Το πιο αμφίρροπο Παγκόσμιο πρωτάθλημα όλων των εποχών»

Ιδανική προετοιμασία έχει κάνει η Εθνική πόλο γυναικών, για τις μεγάλες μάχες που αναμένεται να δώσει στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, σύμφωνα με τον Γιώργο Μορφέση.

Στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης θα ριχτεί την Κυριακή η Εθνική πόλο γυναικών, με τον Γιώργο Μορφέση να αισθάνεται αισιόδοξος για θετικά αποτελέσματα, όπως δήλωσε στην επίσημη σελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως αναμένεται να είναι η πιο αμφίρροπη διοργάνωση, ξεχωρίζοντας τις ΗΠΑ ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

«Η Αμερική είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κανείς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι σε αυτή την ομάδα. Από την δεύτερη θέση και κάτω όλα είναι ανοικτά. Η Ουγγαρία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα αφού αγωνίζεται εντός έδρας, αλλά εκτιμώ ότι όλες οι ομάδες είναι ισάξιες. Ελάχιστες είναι οι διαφορές μεταξύ τους. Δεν χωρούν προγνωστικά. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης είναι το πιο αμφίρροπο όλων των εποχών από την δεύτερη θέση και μετά», είπε αρχικά, ενώ για την τύχη της ομάδας του τόνισε:

«Κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Σχεδόν ιδανική. Τα προβλήματα με τον τραυματισμό της Τσουκαλά και την ασθένεια της Ασημάκη ξεπεράστηκαν. Πάμε στην Βουδαπέστη χωρίς άγχος, με στόχο να διεκδικήσουμε την νίκη σε κέθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πάμε να το "ευχαριστηθούμε"».

Η Ελλάδα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τους Ρωσία (16/7), Καζακστάν (18/7) και Αυστραλία (20/7) στον Δ’ Όμιλο, με τον Γιώργο Μορφέση να σχολιάζει σχετικά: «Ο όμιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος. Η Ρωσία και η Αυστραλία είναι παραδοσιακές δυνάμεις στο παγκόσμιο πόλο. Σπουδαία συγκροτήματα. Ισάξιες ομάδες με την δική μας. Μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο, μπορεί όμως και τρίτοι. Δεν θέλουμε να είμαστε τρίτοι, αφού θα κληθούμε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα από τις Ουγγαρία ή Ολλανδία στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι».

Η δυσκολία των αντιπάλων αυξάνεται περισσότερο από το γεγονός ότι προπονητής στην Εθνική Αυστραλίας είναι ο επί χρόνια συνεργάτης και φίλος του Μορφέση, Σάκης Κεχαγιάς.

«Ο Σάκης μας ξέρει καλά. Πολύ καλά», δήλωσε σχετικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε λέγοντας: «Είναι ένα πλεονέκτημα για την Αυστραλία. Έχουμε όμως και εμείς τα πλάνα μας, όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά για κάθε αναμέτρηση σε αυτό το τουρνουά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x