Επικαιρότητα

Μοσκοβισί για επιστολή ευρωβουλευτών: Η Κομισιόν δεν είναι πιστωτής της Ελλάδας

«Διατηρώ την πεποίθηση ότι μία συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά επίσης και για την ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτή».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι πιστωτής της Ελλάδας, αντίθετα με τα ευρωπαϊκά κράτη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι «έντιμος μεσολαβητής», ξεκαθαρίζει ο Πιερ Μοσκοβίσι απαντώντας στην ανοικτή επιστολή 36 ευρωβουλευτών προς το πρόσωπό με την οποία τάσσονται υπέρ της άμεσης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει πάντως ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) «διατηρώ την πεποίθηση ότι μία συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά επίσης και για την ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτή».

«Χτύπησαν την πόρτα μου, τόσο το καλύτερο... Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα υπεκφύγει, οφείλουμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας του έντιμου μεσολαβητή, φορέα ελπίδας για την Ελλάδα» δήλωσε ακόμη ο γάλλος επίτροπος για τους ευρωβουλευτές.

«Τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις όσον αφορά την έναρξη ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου διαλόγου σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και να λειτουργήσει ανασταλτικά ακόμα και στην ήπια μείωση των επιπέδων της ανεργίας και της φτώχειας και να καθυστερήσει οποιαδήποτε βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης για την προσεχή περίοδο» προειδοποιούν στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x