Επικαιρότητα

Μόσχα : Πυρκαγιά στο Μετρό

Σκηνές πανικού το πρωί της Τετάρτης, εξαιτίας πυρκαγιάς σε σταθμό του Μετρό της Μόσχας. Άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα που πιστεύεται ότι επιβαίνουν σε συρμούς.

Τουλάχιστον 31 άτομα τραυματίστηκαν στο κέντρο της Μόσχας, όταν το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο σταθμό του Μετρό. Σωστικά συνεργεία ερευνούν υπόγειες σήραγγες. Εκεί έχουν ακινητοποιηθεί τέσσερις συρμοί όπου πιθανόν να έχουν εγκλωβιστεί επιβάτες.

Η φωτιά ξέσπασε σε ώρα αιχμής στο σταθμό «Οκθόνι Ριαντ» του Μετρό, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι περισσότεροι Μοσχοβίτες μετέβαιναν στις εργασίες τους.

Κάποιοι από τους επιβάτες είδαν τους καπνούς. Το προσωπικό του σταθμού κάλεσε από τα μεγάφωνα τον κόσμο να εγκαταλείψει τους χώρους και να κατευθυνθεί με ψυχραιμία προς τις εξόδους.

Οι αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, προκειμένου να φθάσουν γρηγορότερα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά.

Περισσότεροι από 30 επιβάτες διακομίσθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία, καθώς παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ανέφερε ο Βίκτορ Μπιριούκοφ, εκπρόσωπος για τις έκτακτες ανάγκες των υπηρεσιών της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μία ώρα από την στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς σε συρμό, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο και να επιβλέψουν με επιτυχία την εκκένωση του σταθμού.

Συνολικά, 4.500 άτομα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Μετρό.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν προς το παρόν καθοριστεί.

Ωστόσο, μία προκαταρκτική έρευνα δείχνει μία βλάβη σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο στο εσωτερικό της σήραγγας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x