Γενικά

Μουντιάλ-Κατάρ: Σκέψεις για Γενάρη

Νέες συζητήσεις έχουν αρχίσει για την πιθανή ημερομηνία του Μουντιάλ του 2022, καθώς δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Κατάρ. Ποια τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε αυτή την υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο που παραδοσιακά διεξάγεται η διοργάνωση.

Αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι το Μουντιάλ θα διεξαχθεί κανονικά, χάρη στις τεχνολογίες κλιματισμού στις εγκαταστάσεις των γηπέδων, των προπονητικών κέντρων και των ζωνών για τους φιλάθλους. Ωστόσο, οι λύσεις που προτείνουν οι διοργανωτές δεν ηρεμούν όσους ανησυχούν για την υγεία των παικτών και των επισκεπτών της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, προέκυψαν δύο λύσεις: αντί για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο, το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξαχθεί είτε τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2022 είτε το Νοέμβριο-Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Στην πρώτη περίπτωση, όμως, είναι αδύνατο, αφού εκείνη την περίοδο συμπίπτουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και στην ΔΟΕ έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα συμπέσουν οι δύο διοργανώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι δεδομένο και όλα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με τον «γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, να έχει τηλεφωνικές επαφές με διάφορες Λίγκες» και θα αποφασιστεί από κοινού ποια είναι η κατάλληλη περίοδος να γίνει το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x