Τένις

Μουγκουρούθα, εσύ σούπερ σταρ!

Τον πρώτο της τίτλο Grand Slam κατέκτησε η 22χρονη Γκαρμπίν Μουγκουρούθα, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό 2-0 στα σετ (5-7, 4-6 τα game) της μεγάλης Σερένα Γουίλιαμς!

Τρομερά πράγματα στο Grand Slam του Παρισιού! Η μόλις 22 ετών Γκαρμπίν Μουγκουρούθα, κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, επικρατώντας στον τελικό της πολύπειρης Σερένα Γουίλιαμς με 2-0 σετ (5-7, 4-6 τα game), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τουρνουά, έχασε μόλις ένα σετ (στο πρώτο ματς κόντρα στην Σμιέντλοβα). Παράλληλα, η Αμερικανίδα τενίστρια, έχασε την ευκαιρία να πάρει ακόμη ένα grand slam και να φθάσει στην κορυφή τη Στεφ Γκραφ, που έχει 22!

Η Μουγκουρούθα θύμιζε κατά διαστήματα την… αντίπαλο της, καθώς έπαιζε εντυπωσιακό τένις, βρίσκοντας απαντήσεις στην πίεση της Σερένα και μετά τον τελευταίο της πόντο, έδειχνε να μην το πιστεύει. Και πώς άλλωστε; Πήρε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της και πήρε την εκδίκησή της για τον περσινό χαμένο τελικό της στο Γούιμπλεντον, από την Αμερικανίδα.

Τα πρώτα τέσσερα σετ ήταν… αναγνωριστικά, αφού οι δύο τενίστριες έπαιζαν με «ασφάλεια» και απλά προσπαθούσαν να διατηρήσουν το σερβίς τους. Ωστόσο, η Μουγκουρούθα ήταν η πρώτη που κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς της αντιπάλου της, καθώς κατέκτησε το 5ο game και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενη το δυνατό της σερβίς, πήρε διαφορά δύο games (4-2). Η Σερένα, όμως, έδειξε γιατί είναι η κορυφαία τενίστρια και πήρε τρία σερί games, κάνοντας την ανατροπή. Ωστόσο, το ίδιο ακριβώς έκανε και η Ισπανίδα και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Η Μουγκουρούθα είχε την ψυχολογία υπέρ της, χτύπησε τη Σερένα με το σερβίς της και έφθασε μια ανάσα από τη νίκη στο 9 game, όταν είχε τρεις φορές αβαντάζ, αλλά η Αμερικανίδα κάνοντας μεγάλο come back, μείωσε σε 5-4 και παρέμεινε στο… κόλπο. Ωστόσο, το 10 game έμελε να έχει πρωταγωνίστρια την Μουγκουρούθα, που πήρε και τους τέσσερις πόντους, χωρίς να χάσει κανέναν.

Μάλιστα, ο τελευταίος, που της χάρισε τον πρώτο της τίτλο Grand Slam, ήταν και ο πιο ΕΠΙΚΟΣ, καθώς έβγαλε άμυνα σε δυνατή επίθεση της Σερένα με λόμπα, το μπαλάκι χτύπησε μέσα αλλά η 22χρονη δεν το κατάλαβε. Γύρισε εκείνη τη στιγμή στην κερκίδα και είδε άπαντες να την χειροκροτούν, με την ίδια αδυνατώντας να το πιστέψει έπεσε στο… χώμα και πανηγύρισε σαν μικρό παιδάκι! Παράλληλα, έγινε μόλις η δεύτερη Ισπανίδα τενίστρια που κατακτάει Grand Slam.




inner

inner

inner

inner

inner

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x