Το Financial Fair Play δεν παρέχει ισονομία μεταξύ των συλλόγων, καθώς ευνοεί μόνο τους "μεγάλους", σύμφωνα με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι, σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι ο νέος κανονισμός της UEFA εμποδίζει τις μικρότερες ομάδες στο να πρωταγωνιστήσουν.

«Η UEFA αποφάσισε να θεσπίσει το Financial Fair Play για να συναγωνίζονται οι ομάδες με ίσους όρους, όμως στην πράξη δεν είναι δίκαιο. Αυτό που κάνει, είναι να προστατεύει τους μεγάλους, παλιούς, ιστορικούς συλλόγους που έχουν ήδη μία καλή οικονομική και εμπορική δομή. Αυτό συμβαίνει, λόγω των επιτυχιών τους τα περασμένα χρόνια», ήταν τα λόγια του προπονητή της Τσέλσι που, στη συνέχεια, μίλησε για τους νέους επενδυτές του χώρου, αλλά και για την ομάδα του.

«Οι νέοι σύλλογοι, νέοι με την έννοια των καινούργιων επενδύσεων, δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο. Οι ομάδες με νέους ιδιοκτήτες δεν μπορούν να "σπάσουν" την κυριαρχία των μεγαλύτερων. Η Τσέλσι δεν είναι ένας παλιός, ιστορικός σύλλογος, αλλά ούτε και ομάδα με νέο ιδιοκτήτη. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ήδη πάνω από δέκα χρόνια εδώ. Έχουμε σημαντική ιστορία και μεγάλη σταθερότητα. Αυτή τη στιγμή είμαστε ακριβώς λίγο κατώτεροι από τους μεγάλους», κατέληξε.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης