Επικαιρότητα

Μπαράζ διεθνών επαφών με το... καλημέρα για τον Τσίπρα

Στη σειρά Ντάισελμπλουμ, Σουλτς και πρόσκληση από τον Ολάντ.

Στα βαθιά από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του πέφτει ο Αλέξης Τσίπρας, με το πρόγραμμα που διαμορφώνεται για τον νέο πρωθυπουργό να είναι ιδιαίτερα «βαρύ». Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα.

Υπενθμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Ολλανδός συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί.

«Μίλησα με τον νέο υπουργό Οικονομικών ή τουλάχιστον αυτό που νομίζω ότι θα είναι ο νέος υπουργός αύριο και μου εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει μαζί μας γρήγορα και την επιθυμία του η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Οποιαδήποτε επόμενη ερώτηση ως προς τα επόμενα βήματα είναι ανοιχτή. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε- έχουμε ήδη επεκτείνει το πρόγραμμα- φυσικά η κυβέρνηση συντάχθηκε πολύ γρήγορα και άρα κερδίσαμε χρόνο, αλλά εάν θα υπάρχει αρκετός χρόνος αυτό είναι στο χέρι τους. Μπορεί η διαδικασία να είναι απλή και γρήγορη, μπορεί και αργή και δύσκολη» σημείωσε αναφερόμενος σε 15λεπτη συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Πέραν του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στις 15:00 το μεσημέρι. Ο Γερμανός σοσιαλιστής θα έρθει στην Ελλάδα, μετά τις δηλώσεις του για «ιστορική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συμβάλλει τα μέγιστα για να βρεθεί αμοιβαία λύση». Ωστόσο ο Μάρτιν Σουλτς σε δηλώσεις του χθες επιχείρησε να στείλει το μήνυμα, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς με τους Ευρωπαίους εταίρους του και το γνωρίζει»

Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής απηύθυνε και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ σε επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του νέου κυβερνητικού σχήματος για να του δώσει συγχαρητήρια.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x