Ελλάδα

Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ ή μήπως…

Εντός της ημέρας ξεκαθαρίζει όπως όλα δείχνουν οριστικά το σίριαλ με τον Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό. «Γέφυρες» παραμονής προσπαθεί να ρίξει ο παίκτης, τι γίνεται με Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μετά από τα σίριαλ με τους Κάιλ Χάινς και Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ζει αυτό το καλοκαίρι μία ακόμα πολύκροτη υπόθεση, αυτή τη φορά με τον Κώστα Παπανικολάου. Και αν με τον αρχηγό της ομάδας χρειάστηκε ένα τετράωρο ραντεβού για να ξεκαθαρίσουν όλα και να παραμείνει στους πρωταθλητές Ευρώπης, ο 23χρονος φόργουορντ δείχνει να μην έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα στο μυαλό του αυτό που θέλει για την καριέρα του, με αποτέλεσμα τα δεδομένα να αλλάζουν ώρα με την ώρα.

Μετά τις χθεσινές προτάσεις από τη πλευρά του παίκτη στον Ολυμπιακό για τριετή ανανέωση έναντι 4,7εκ.€ αρχικά και 3,9 εκατ. συνολικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η σημερινή μέρα αναμένεται καθοριστική για το αν ο παίκτης θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή θα γίνει η πλήρης ανατροπή και θα μείνει στον Πειραιά, ενδεχόμενο που βάσει των τωρινών δεδομένων συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν πρόταση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τη Μπαρτσελόνα για τον διεθνή φόργουορντ και δεν αποκλείεται τελικά να τη δεχθούν, αν ο «Παπ» δεν ρίξει ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις του για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίού του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις που έχει εκδηλώσει στον Ολυμπιακό ο μάνατζερ του παίκτη και προσφέρουν το πολύ ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου και μάλιστα με NBA buy out ενός εκατομμυρίου για τον πρώτο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τα λεφτά που ζητά από τους «ερυθρόλευκους» ο παίκτης, πολύ δύσκολα θα δεχθεί και τη πρόταση της Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα τεράστιο μπέρδεμα. Η πλευρά του Ολυμπιακού δεν έχει κάνει για την ώρα τη δική της πρόταση στον διεθνή φόργουορντ με τον οποίο δεσμεύεται για έναν ακόμα χρόνο έναντι 500 χιλιάδων ευρώ, θέλει να τον κρατήσει, αλλά με χρήματα που δεν θα ξεπερνούν τις 800-900 χιλιάδες ετησίως.

Τη…λύση στο μυστήριο, ενδέχεται να δώσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει 4,2εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο στον παίκτη, πρόταση που καλύπτει τις απαιτήσεις του, αλλά για να καρποφορήσει, θα πρέπει οι ρώσοι να μιλήσουν με τον Ολυμπιακό για το ποσό που προσφέρουν ώστε να εξαγοράσουν το συμβόλαιό του. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, οπότε το ενδιαφέρον της «αρκούδας» έχει φιλολογικό χαρακτήρα.

Σε ότι αφορά τώρα το «θέλω» του παίκτη, όπως διέρρεε αργά χθες βράδυ το περιβάλλον του -o ίδιος δεν απαντά στα τηλέφωνα και είναι στη Θεσσαλονίκη για τις τελευταίες ημέρες διακοπών πριν την Εθνική-, θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, αρκεί να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους αποδέσμευσης για το ΝΒΑ που αποτελεί και το μεγάλο του όνειρο. Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αναμένεται η τελική κίνηση των αδελφών Αγγελόπουλων, που μελετούν τις απαιτήσεις του παίκτη και δεν αποκλείεται να του καταθέσουν πρόταση, πράξη που θα βάλει οριστικά στη τελική ευθεία το θέμα.

Όπως είναι φυσικό, όσο η υπόθεση Παπανικολάου θα είναι «ενεργή», έχουν πάει πίσω οι περιπτώσεις παικτών που εξετάζονται για τις θέσεις «3» και «5». Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως σε περίπτωση αποχώρησης του «Παπ», πρώτοι υποψήφιοι για τις δύο τελευταίες προσθήκες βασικών είναι Ίνγκλις και Μπέγκιτς.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x