Στίβος

Μπεναμπάντ… is bad

Κάποιοι θα πουν πως η τιμωρία αφαίρεσης του χρυσού μεταλλίου στα 3.000μ. στιπλ είναι «βαριά». Για άλλους είναι απλώς… θεία δίκη γιατί ο Μαχιεντίν Μπεναμπάντ είναι… bad boy.

Η είδηση του αποκλεισμού του Μαχιεντίν Μπεναμπάντ στην κούρσα των 3.000μ. στιπλ κάνει το γύρο του κόσμου από χθες. Ο Γάλλος αθλητής τερμάτισε πρώτος, αλλά αρκετά μέτρα πριν το φινάλε πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα του και βάζοντάς τη στα δόντια, ενέργεια που οδήγησε στην ακύρωση του αποτελέσματός του.



Κάποιοι θα μιλήσουν για κατάφορη αδικία, αφού ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος στον αγώνα. Άλλοι θα πουν για θεία δίκη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ο 29χρονος αθλητής έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Όπως το 2012, όταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι απώθησε μια μασκότ και λίγο έλειψε να τραυματίσει το 14χρονο κορίτσι που φορούσε τη στολή.



Δύο χρόνια πριν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, είχε δείξει ότι έχει… άχτι με τις μασκότ, όταν έβαλε εκείνη της διοργάνωσης να γονατίσει μπροστά του και μετά την έσπρωξε.



Ίσως όμως το χειρότερο συμβάν να ήταν το επεισόδιο που είχε το 2011 στο μίτινγκ της σειράς Diamond League του Μονακό, όταν μετά την κούρσα των 1.500μ. ήρθε στα χέρια με τον συμπατριώτη του Μεντί Μπααλά , με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν αμφότεροι με πεντάμηνο αποκλεισμό και πρόστιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x