Επικαιρότητα

Μπενέα στον ΣΠΟΡ FM: «Άνοιξε ο δρόμος για να βρεθεί ο χρηματοδότης του Noor 1»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η Μαίρη Μπενέα επεσήμανε ότι οι σημερινές αποφάσεις του δικαστηρίου για το Noor 1 λύνουν τα χέρια στη δικαιοσύνη να αναζητήσει και να βρει τον χρηματοδότη.

Μια άλλη διάσταση των αποφάσεων του δικαστηρίου για το Noor 1 έδωσε η Μαίρη Μπενέα μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Η γνωστή δικαστική ρεπόρτερ επεσήμανε ότι μετά την απόφασή αυτή, στην οποία δεν απαγγέλθηκε κατηγορία σε κάποιο πρόσωπο για «χρηματοδότηση» του Noor 1, λύνονται τα χέρια των δικαστικών Αρχών να αναζητήσουν το άτομο αυτό.

«Η απόφαση είναι χάδι για κάποιους αλλά από την άλλη λύνει τα χέρια των δικαστικών Αρχών για να ψάξουν το πρόσωπο που ήταν ο χρηματοδότης. Οι περισσότεροι κρίθηκαν ότι είχαν μέχρι και μια απλή συνέργεια όπως και ο Κοτσώνης, ο οποίος θεωρείται πως απλώς βοήθησε να φτάσει το εμπόρευμα στην Ελλάδα», υποστήριξε.



Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις της Μαίρης Μπενέα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Παπαθεοδώρου:

-Πώς υποδέχθηκε η δικαστική αίθουσα την απόφαση για το Noor 1:
«Το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Για αυτούς που αθωώθηκαν, δηλαδή, το πλήρωμα έφυγε όλο. Είχαν περιοριστικούς όρους για να βρίσκονται στο τμήμα Δραπετσώνας και ξεκίνησαν για εκεί για να κανονίσουν να φύγουν στις πατρίδες τους. Οι Έλληνες που αθωώθηκαν έφυγαν αμέσως, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν με τους δικηγόρους τους και ζητούσαν ελαφρυντικά.
Είναι αλήθεια ότι υπήρχε μεγάλη απόκλιση από την πρόταση του εισαγγελέα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά δεν παύει να είναι και μια έκπληξη. Ειδικά για κάποια πρόσωπα η απόφαση θεωρήθηκε ότι είναι χάδι.
Οι δικηγόροι όχι δεν την περίμεναν την απόφαση και εκείνοι εξεπλάγησαν. Αυτό τουλάχιστον αντιλήφθηκα από τις συζητήσεις εκτός αίθουσας αλλά και είδα από τις αντιδράσεις».

-Για την απόφαση:
«Η απόφαση για κάποιους είναι χάδι, αλλά από την άλλη λύνει τα χέρια των δικαστικών Αρχών για να ψάξουν το πρόσωπο που ήταν ο κύριος διακινητής. Οι περισσότεροι κρίθηκαν ότι είχαν μια απλή συνέργεια όπως κρίθηκε ότι είχε και ο Κοτσώνης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλά βοήθησε να φτάσει το εμπόρευμα στην Ελλάδα.
Πλέον όμως είναι εξέλιξη δύο έρευνες. Μια από αυτές, μετά την παραγγελία της εισαγγελίας Πειραιά να ανοίξουν οι λογαριασμοί για να βρεθεί ο χρηματοδότης. Θα μπορούσε το δικαστήριο να υιοθετούσε την πρόταση του εισαγγελέα που είχε χαρακτηρίσει τον Κοτσώνη αρχηγό και την ίδια στιγμή να αναζητούσε και τον χρηματοδότη.
Η δικαιοσύνη θα συνεχίσει να ψάχνει. Είναι μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών στον κόσμο. Υπάρχει η παραγγελία να συνεχιστεί η έρευνα. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως φιάσκο τα όσας έγιναν στο Noor 1. Είναι θέμα πρόθεσης και διάθεσης των δικαστικών Αρχών να συνεχίσουν να ψάχνουν και να βρουν το ποιος είναι ο χρηματοδότης.

-Πόσοι αθωώθηκαν:
«16 αθωώθηκαν, 14 κρίθηκαν ένοχοι και δύο έχουν πεθάνει. Τα ελαφρυντικά θα τα ξέρουμε από την Τετάρτη αφού πρώτα μάθουμε και τις ποινές που προτείνει ο Εισαγγελέας. Για τον Κοτσώνη δηλαδή, μπορεί να επιβληθεί ποινή από δύο έως 12 χρόνια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x