Επικαιρότητα

Μπενέα στον ΣΠΟΡ FM: «Να δούμε ποιοι είναι πίσω από τις στοιχηματικές και δεν ελέγχονται»

Την άμεση ανάγκη να υπάρξει έλεγχος στις στοιχηματικές εταιρείες υπερτόνισε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, η δημοσιογράφος, Μαίρη Μπενέα, μετά το σκάνδαλο φοροδιαφυγής το οποίο μπαίνει στο… ψυγείο.

Άμεση είναι η ανάγκη να ελεγχθούν οι στοιχηματικές εταιρείες και το ποιοι άνθρωποι είναι από πίσω τους, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM η δημοσιογράφος, Μαίρη Μπενέα μετά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να βάλει στο… ψυγείο την υπόθεση για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στοιχηματικών εταιρειών ύψους 1 δισ. Ευρώ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, «Η Έφεση της Τρίτης», στον ΣΠΟΡ FM 94,6, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει τους λόγους για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς να ζητήσουν ενημέρωση για τους λόγους που η δικογραφία βρίσκεται στο συρτάρι εδώ και δύο χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους λόγους που η υπόθεση έχει μείνει πίσω: «Μήπως πρέπει να δούμε ποιοι είναι πίσω από τις στοιχηματικές εταιρείες και δεν ελέγχονται; Δεν ελέγχονται γιατί η παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, κ. Αθανασίου δόθηκε από το 2015 και στη συνέχεια, αφού πέρασε από εδώ και από εκεί, έφτασε στην ΑΑΔΕ και αυτή την έχει στο συρτάρι. Είναι θεσμοθετημένη από την τρόικα με πενταετή θητεία για να μην υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις, όμως δεν νομίζω να έχουν πει οι Θεσμοί στον Γιώργο Πιτσιλή, που είναι πρόεδρος της Αρχής, να κρατάει τόσο καιρό τη δικογραφία στην κατάψυξη. Όταν μπορούν να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία αυτά τα ποσά, δεν καταλαβαίνει γιατί μένει εκεί. Θα πρέπει να εξετάσει και η Δικαιοσύνη γιατί η δικογραφία μένει στο συρτάρι».

Για το αν υπάρχει κυβερνητική κάλυψη: «Ακριβώς. Για αυτό είπα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κοιτάξει αυτό το σκέλος της υπόθεσης. Έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα. Αυτό που σκέφτονται είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς να ζητήσουν ενημέρωση από τον κύριο Πιτσιλή, για την καθυστέρηση και για το ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Υπάρχουν σκέψεις να το κάνουν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Μένει να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι σκέψεις. Είναι δυο χρόνια η δικογραφία στο συρτάρι και δεν έχει βρεθεί άκρη. Είναι τρελά τα λεφτά σε αυτή την υπόθεση και έχει μπει μαζί με άλλες 3.000 υποθέσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x